Hallo, Maartje! Fijn om kennis met je te maken. Ik hoorde al veel mensen over jou praten, dus besloot ik om mij er ook eens aan te wagen: een box vol met eten en recepten. Een duidelijk concept, maar toch bleef het vaag hoe het concept zou uitdraaien. Ik bestelde een Veggie box voor vier personen en wachtte geduldig.


Vooraf kreeg ik de keuze over wanneer de box precies geleverd zou worden. Zelf kozen we voor maandagavond om dan vanaf dinsdag te koken. Op zondagavond kreeg ik een herinnering-smsje met de gegevens wanneer de box precies geleverd zou worden.

Veggie betekent geen vlees. Veel groenten. Bij ontvangst was er een mix van noten, aardappelen, fruit, groenten... die er allemaal vers (jaja, fresh) uitzagen. Alle recepten worden door Hello Fresh mooi uitgewogen waardoor er veel zakjes aan te pas komen. Er zitten ook drie flyers bij: een welkomstwoordje met wat uitleg en drie recepten. Fijn dat er bij het welkomstwoordje bij staat welke producten in de koelkast moeten en welke niet. Heel wat recepten zijn immers volledig nieuw, daar we thuis moeilijk kunnen wijken van de 'elke dag patatten met vlees en groenten'.


Dag 1: Pittige rode curry met zoete pompoen, spinazie en rijst
"We hebben samen met onze leverancier een nieuwe rode currypasta ontwikkeld. Rode curry is een van de populairste gerechten uit de Thaise keuken. Onze variant is gemaakt van onder andere rode paprika, kokos, knoflook en gember. Je fruit de currypasta kort om de smaken vrij te laten komen."

We beginnen meteen met mijn meest favoriete gerecht van de drie. Dat komt voornamelijk door de kokos die ik het liefst overal in draai. Er stond op het recept dat het ongeveer 20 minuten zou duren om het klaar te maken, maar op 10 minuutjes was alles gefixed. Wokken is nu eenmaal alles bij elkaar doen en... wokken. Gezien alles mooi is afgewogen, verlies je zelfs geen tijd bij het doseren van de producten. Leuk weetje: het zag er een enorm kleine portie uit, maar deze vulde extreem goed. Leuk voor mensen een nieuwe smaak willen ontdekken!

Dag 2: Paddenstoelenravioli met ovengroenten en grana padano
"Ravioli is een gevulde pastasoort. Deze keer bestaat de vulling uit paddenstoelen. Dit Italiaanse gerecht kan binnen de 25 minuten op tafel staan en is ontzettend smaakvol door de ovengroenten en de grana panado. Het bewijs dat je voor een lekkere, verse maaltijd heus niet lang in de keuken hoeft te staan. Smullen!"

Ook deze was heel snel klaar. Hier hadden we wel een berg afval van, gezien alle afgewogen zakjes, verpakkingen..., maar daar kijken we even over. Een lekker gerechtje dat in (ook weer) 10 minuutjes klaar was. De textuur van de paddenstoelenravioli vond ik zeer vreemd, maar wel erg lekker. Ook weer iets wat volledig nieuw voor mij was en wat ik zeker opnieuw zal proberen.

Dag 3: Jamies zoete aardappels uit de oven met geraspte salade en pitjes
"De zoete aardappels in dit kleurrijke gerecht zijn een fantastisch alternatief voor gewone, witte aardappels omdat ze een enorme gezondheidsboost geven. Het zijn zetmeelarme koolhydraten, wat betekent dat ze veel voedingsstoffen bevatten, waaronder vitamine C. In combinatie met een knapperige salade, verse romige yoghurt en zaden, ziet het er echt uit als een feestje! Als je ahornsiroop in huis hebt, dan kun je de zaadjes hierin bakken om  het gerecht een nog bijzondere traktatie te laten zijn!"

“Save the best for last”, want ook de grote (en knappe) Jamie Oliver doet zijn duit in het zakje. Doorheen de maanden zit er namelijk een Jamie recept in één van de boxen. Toevallig deze keer in de veggie box. Dit is ook het recept waar we serieus op hebben gezweet. Het ging om een zoete aardappel met een yoghurtsausje en met geraspte onderdelen. Het raspen zou niet lang moeten duren, maar toch heeft niet iedereen een elektronische rasp (a.k.a. keukenrobot) in huis. Alles moest dus met de hand... Op de foto bij dag drie zie je de zoete aardappel niet omdat deze onder de geraspte groenten zit... - rasp voor je leven. Toch is dit een bijzonder gerechtje met alweer een explosie aan smaken. 


Wat hebben we genoten van het weekje Hello Fresh. Als ‘vleeseters’ misten we het vlees niet doorheen de week. Er zitten smaken en hoeveelheden genoeg in om het buikje goed te vullen. Er was elke dag weer een surprise over hoe de smaken zouden zitten. Toch zouden we nooit een langlopend abonnement nemen, maar zouden we vooral voor 1 box om de zoveel tijd gaan. Mogelijk verveelt een box bij een te lange periode en liggen niet alle receptjes goed. Zo controleer ik de week vooraf welke receptjes de week erna aan bod komen voor ik een beslissing maak. Meer informatie over prijzen en beschikbaarheid vind je op de site van Hello Fresh.

Lijkt Hello Fresh je wat?