Om de vijf jaar wordt Gent omgetoverd tot een waar bloemen- en plantenparadijs. Van 22 april tot en met 1 mei kan je er namelijk op vier stadslocaties terecht: Citadelpark, Sint-Pietersplein, Leopoldskazerne en Bijlokesite. Ik kreeg alvast een voorsmaakje met een workshop Kokodema string (een mini tuintje aan een touw) en legde meteen een DIY vast.Het stamcafé werd voor Floraliën Gent helemaal opgefleurd met bloemen en krijgt daarom tijdelijk de bijzondere naam Café Frascati. De perfecte locatie om helemaal in de sfeer te komen voor de workshop. Voor we van start gingen kregen we een kleine presentatie over het concept Floor. Mogelijk kennen jullie dat van vorig jaar, want vorig jaar deelde het Floor Busje gratis blokbuddy's (kamerplantjes) uit op verschillende locaties in België. Door het grote succes doen ze het nog eens opnieuw. 
Plaats en data
Gent: 26-28 april
Antwerpen: 2-4 mei
Leuven: 10-12 mei
Brussel: 17-19 mei


Na de presentatie was het tijd voor de workshop. Interior Designer en stichter van Phytplants, Sofie, toonde ons stap voor stap voor hoe het moest. Tijdens het werken is het handig om er handschoenen bij te nemen.

DIY KOKEDAMA STRING
Benodigdheden
(Plat)mos
2 emmers (1 met water en 1 om de aarde in te mengen)
Plantje (varen, eucalyptus
Pogrond
Extra plantvoeding
Touw
Schaar

STAP 1 - Scheur het platmos in kleinere stukjes.

STAP 2 - Drenk het platmos in water

STAP 3 - Meng de potgrond en de extra voeding met elkaar. Doe er water bij zodat ze goed aan elkaar blijven kleven. Rol daarna in een bol.

STAP 4 - Haal je plantje voorzichtig uit de bloempot. Probeer de aarde rond de wortel te verwijderen (maar wees voorzichtig!)

STAP 5 - Scheur de eerder gemaakte bol (met aarde, water en voeding) in twee. Plaats de wortel van de plant in het midden en kneed de bol opnieuw in vorm.

STAP 6 - Verdeel het mos over de bol. Voor extra stevigheid wikkel je er touw rond. Vergeet geen lang touw toe te voegen zodat je de Kodedama later kunt ophangen.

Et voila! Toen was het onze beurt om onze groene vingers uit de mouwen te steken. Zelfs de personen met weinig gevoel voor DIY hebben dit project heel goed volbracht. We waren erg trots om onze creaties achteraf te delen.Nogmaals erg bedankt voor de fijne avond en erg gezellige workshop. Nu ben ik wel benieuwd bij wie het begint te kriebelen om zelf een Kodedama te maken. Of misschien langs te gaan bij Floraliën Gent? Deel het hieronder!