Het begrip 'contouren' bestaat al heel lang, maar blies nog niet zo lang geleden op. Zo zorgt contouren ervoor dat het gezicht meer vorm krijg door schaduw toe te voegen, te highlighten, enzovoort. Mijn go to contour is de NYX blush in Taupe die helaas uit hun assortiment is verdwenen. Toen ik online verschillende personen hoorde vertellen over een dupe besloot ik de proef op de som te nemen.


Veel contourkleuren op de markt hebben een oranje schijn. Met mijn zeer lichte huid is die oranje gloed absoluut geen meerwaarde. Een contour moet natuurlijk ogen, is meestal mat en moet mooi vervagen zodat het lijkt alsof er een schaduw op het gezicht valt. Met een rond gezicht zorgt de contour ervoor dat het gezicht langer lijkt. Een beetje valsspelen, maar hé, het is oké.


NYX blush in Taupe - Deze blush is niet meer verkrijgbaar, maar was enkele jaren terug de meest besproken manier om te contouren bij lichte huidjes. De blush is licht gepigmenteerd, mat en erg makkelijk blendbaar. Hierdoor komt hij extra natuurlijk over op het gezicht en kan je de kleur opbouwen naar eigen smaak.
Essence oogschaduw in My Favorite Tauping - Je leest het goed: dit product dient oorspronkelijk niet om als contour te gebruiken, maar als oogschaduw. Het product is onderdeel van de I love Nude collectie die nog meer kleuren in het schap had staan. In de pan zie je meteen dat het product shimmer op zich heeft.


Door de swatches wordt het meteen duidelijk dat de kleuren helemaal anders zijn. Zowel de pigmentatie, structuur als glans is totaal verschillend. Daarom vind ik het best gek dat er over een dupe gesproken wordt. De NYX blush in taupe is mat, licht dichter aan bij de natuurlijke huidskleur en is niet erg gepigmenteerd. De Essence oogschaduw is sterk gepigmenteerd, bruin en bevat shimmer. 

Zonder flits

Met flits

Dat de twee een dupe van elkaar worden genoemd, snap ik niet helemaal. De kleuren leunen dicht tegen elkaar aan, maar als je ze echt naast elkaar legt, merk je teveel verschillen. Als je het dupe idee helemaal zou wegdenken, zou ik wel anders tegenover de Essence Oogschaduw staan. Hij is ideaal als contourkleur, is makkelijk verkrijgbaar, is goedkoop en staat perfect bij lichte huidjes. Enkel het blenden verloopt wat stroever, maar met de nodige blending-zorg pronkt hij helemaal.


Verkrijgbaarheid
NYX blush in taupe - Niet meer te koop
Essence oogschaduw in My favorite tauping - Kruidvat € 2,39-

Welk product vind jij het fijnst om te contouren?