Karaja is een make-up merk afkomstig uit Bergamo in Italië. Persoonlijk had ik er zelf nog nooit over gehoord, maar toen ik beelden te zien kreeg over The Planets Collection kreeg ik een hongertje. Een hongertje naar meer. Daarom test ik vier exemplaren oogschaduw uit deze collectie.


Naast limited editions heeft Karaja ook een vast assortiment. De producten van het merk worden gemaakt door effectieve en veilige formules omdat ze kijken naar de gezondheid van de huid. De producten zijn hypoallergeen en dierproefvrij. Daarnaast staat Karaja ervoor bekend om veel kleurpigment in hun producten te stoppen. Twee keer per jaar brengen ze een nieuwe seizoenslijn uit. Deze keer is dat dus 'The Planets'.

The Planets Collection bevat lipsticks, een bronzer, eyeliner, lippotloden, mascara... enzovoort. Bijzonder aantrekkelijk aan de producten is de marble look. Gezien marble in trek is bij veel vrouwen doet het eer aan de collectie. Ook de oogschaduw die ik in dit artikel test, krijgen marble met zich mee.


Vier kleuren oogschaduw die meteen aan planeten doen denken. De rijk gekleurde designs zorgen voor een mooi tafereel dat intussen ook erg bijzonder is. Elke swirl maakt de oogschaduw steeds uniek. De inspiratie voor de namen komt rechtstreeks uit de ruimte.

Venus - Callisto - Kepler - Earth


Venus - Een vanille kleurtje met hier en daar wat caramel door geswirld. Dit kleurtje is ideaal voor de binnenste ooghoek en op het wenkbrauwbot. Door de intense glans zou deze oogschaduw ook als highlight kunnen dienen op het gezicht. Je kan er heel veel kanten mee op.


Callisto - Een bruine, glanzende oogschaduw met gouden glitters. Deze vond ik vooral mooi tot zijn recht komen over het hele ooglid, maar je kan er ook lichtjes de buitenste ooghoek mee aanzetten. De kleur is makkelijk op te bouwen als je al deppend aanbrengt. Teveel boenen zorgt ervoor dat de kleur verdwijnt en enkel de glitters overblijven. Deze oogschaduw gebruikte ik ook met een natte kwast om een lijntje te zetten boven het oog.


Earth - Een kleur die op het eerste zicht blauw lijkt, maar ook tinten lila in zich heeft. Deze combinatie zorg voor een bijzonder effect op de oogleden. De glans is ook erg intens en de kleur is makkelijk op te bouwen.


Kepler bevat heel wat glitters en pigment. Wanneer je de oogschaduw blendt, verdwijnt een groot stuk van dat pigment en blijven enkel de glitters over. Het is dus nodig om deze kleur op te bouwen. Ga zeker niet boenen, maar gebruik hem deppend.

De kleuren zijn inderdaad erg gepigmenteerd en kan je opbouwen naar wens. Doordat er meerdere kleuren in één oogschaduw aanwezig zijn, weet je nooit echt hoe het op de ogen overkomt. Zo besloot ik eens volledig los te gaan met de blauwe oogschaduw die eigenlijk ook donkerpaas en lila bleek uit te schijnen op het ooglid. Niet dat ik dat verkeerd vond, want het werd een bijzonder tafereel. Onder de wimperrand gebruikte ik een tikkeltje van de bruine kleur, maar dat is op de foto helaas niet zo goed te zien. Het lijntje daarentegen, waarvoor ik mijn kwast eerst nat maakte, trok ik met dezelfde bruine oogschaduw.


Ik ben best te spreken over de producten en ben aangenaam verrast. De oogschaduw is intens gepigmenteerd en kan opgebouwd worden naar wens. Hier en daar is het wel opletten voor fallout, maar met de nodige zorg, valt het wel mee. De kleurtaferelen die je krijgt op de oogleden zijn telkens weer uniek door de vele kleuren die in de galactic marble rondzweven.

Producten zijn te koop op de webshop van Karaja
Aqua color planets - € 20,40- per stuk