De prijs van een make-up merk zegt af en toe niets over de kwaliteit ervan. Zo wilde LIDL haar eigen make-up merk op de markt brengen om de klant een volledige winkel ervaring te geven. Dat betekent niet enkel de inkopen doen van etenswaren, maar ook van verzorgingsmiddelen en make-up.Een tijdje terug was ik te gast bij het LIDL Beauty event. Ik maakte een unboxing van de producten, maar gezien het er heel wat zijn, was er wat tijd nodig om alles degelijk te testen. We kregen er uitleg en drie looks te zien van Angelique Vandewinkel. Zij is de vaste visagiste van BV Jani Kazaltzis (gekend van ‘Zo man zo vrouw’) en kreeg de vraag van LIDL om hun producten uit te proberen. Daarnaast was ambassadrice Evy Gruyaert ook van de partij. Meer in bovenstaand filmpje.

Foundation
De foundation is beschikbaar in vier verschillende kleuren. De mini tubes bevatten 30 ml, maar daar kan je er best lang mee doen. De keuze voor tubes vind ik ideaal omdat ze erg netjes werken. Het product laat een semi-dekkend effect achter en kan opgebouwd worden als er meer dekking nodig is. Helaas kon ik de foundation niet zelf proberen op mijn gezicht gezien de kleuren te donker zijn voor mijn zeer lichte huidtype. Als je huidtype tussen één van deze foundations ligt, is het wel mogelijk om te mengen en zo de ideale kleur te creëren.

Shell – natural beige – nutmeg – soft caramel

De foundations geven een lichte geur af, maar deze overheerst niet. Met één druppeltje kon ik volgende swatches nemen:

Zonder flits

Met flits

Oogschaduw
Eerst wil ik mijn complimenten geven over de verpakking. Een strakke verpakking en een oogschaduw met een mooie print erin zorgt meteen voor de nodige WOW-factor. In totaal zijn er vier kleuren waaruit je kan kiezen. Drie daarvan zijn ideaal voor een dagelijkse romantische look en één kleur zorgt voor wat pit. Je kan alvast raden over welke kleur ik het heb. De blauwe kleur is bijzonder gekozen, maar toch welkom tussen de andere kleuren.

brilliant brown – blue saphire, rose garden – vanilla cream


Tijdens het swatchen viel het mij meteen op dat de oogschaduw erg zacht is. Hierdoor maakte ik een deuk in de mooie print. Heel veel pigment bevat de oogschaduw niet, maar door de kleur op te bouwen kan je er toch mee aan de slag. Gezien de zachtheid van de oogschaduw had ik enige last van gruis op de wangen. 


De blauwe en bruine kleur hebben duidelijk het meeste pigment en laten de mooiste swatches achter. Tijdens het maken van een look was het nodig om de kleur rose garden op te bouwen, want deze verdween heel snel in de massa. Door te blenden vervaag je de kleur ook weg, dus het was nodig om steeds op te bouwen. 

Zonder flits

Met flits

Mascara
Voor het eerst test ik een mascara van een supermarkt keten. LIDL biedt twee soorten: normaal en waterproof. Dat vind ik een erg goede zet, want zo krijg je keuzemogelijkheden binnen het budgetvriendelijke assortiment. De waterproof versie heeft een felblauwe kleur en de volume versie is zwart.


Beide mascara’s hebben een fijn borsteltje die toch elk iets bijzonder hebben. De volume versie is kleiner en dikker. De waterproof versie is smal en lang. Beide zijn gemaakt van plastic. Toch hebben ze allebei een separerende werking en zorgen ze ervoor dat de wimpers intens zwart worden. Het enige minpuntje wat ik kan vermelden is dat de mascara traag droogt. Voor iemand met lange wimpers -wijst naar zichzelf- kan dat vervelend zijn om tegen een net gemaakt ooglookje te plakken. Even stilzitten en laten drogen is de boodschap.

Volume mascara

Waterproof mascara

Lipgloss
Het assortiment gloss bestaat uit drie doorzichtige glossjes en drie gekleurde. Ze zijn ideaal om op dagelijkse basis te dragen of om over een lipstick te doen als finish.  De applicator werkt degelijk en het topje kan je makkelijk gebruiken om fijne lijntjes te trekken. Dat is vooral handig bij de gekleurde varianten. Ook hier weer een zoet geurtje aan de producten die voor bepaalde personen overheersend kan werken. Je moet ervan houden.

glitter pink – frozen ice – sugar plum - bold bordeaux – rich magenta – sweet toffee


De eerste drie lipglossjes zijn doorzichtig en bevatten heel wat glitters. De kleuren leunen naar mijn mening erg dicht tegen elkaar aan. 


Zonder flits


Met flits

Glitter pink

Frozen Ice


Sugar plum

De volgende drie glossjes bevatten kleur en zijn best dekkend. Daarom moet ik meteen denken aan de lip fluids die momenteel erg in trek zijn.


Zonder flits

Met flits

bold bordeaux

rich magenta

sweet toffee


Rechts: glitter pink – frozen ice – sugar plum 
Links: rich magenta – bold bordeaux – sweet toffee

Lipsticks
Ook hier alweer een mooi aantal lipsticks met voor ieder wat wils door de variërende kleurenkeuze. Door de doorzichtige huls zie je makkelijk welke kleur je in handen hebt. Aan de achterkant zit ook nog eens een gekleurde sticker met de naam erop. Cosy rose - Fushia pink - Berry passion -Velvet ruby - Red carpet - Nude brown

Wat een pigment en zacht gevoel op de lippen. Deze kleuren zijn erg variërend en passen bij veel make-up looks. Vooral Nude Brown en Fushia Pink zijn grote persoonlijke favorieten. Toch moet ik erbij vermelden dat er weer een geurtje aan deze producten zit die mij doet denken aan plasticine. Het is ook nodig om regelmatig bij te werken doorheen de dag, want heel lang blijven ze niet zitten. Verder zijn de lipstcks niet uitdrogend wat ideaal is voor droge lipjes.

Zonder flits

Met flits

Cosy rose

Fushia pink

Berry passion

Velvet ruby

Red carpet

Nude brown

Links: Cosy rose - Fushia pink - Berry passion
Rechts: Velvet ruby - Red carpet - Nude brown

Wat een fijne producten van LIDL. Ik ben aangenaam verrast van het assortiment en ben vooral te spreken over de mascara’s, lipsticks en foundation. Toch mis ik enkele producten in het assortiment zoals blush en een poeder foundation. Toen ik visagiste Angelique Vandewinkel daarover aansprak gaf ze mij de tip om de lipsticks te gebruiken als blush. Zo past de lipkleur altijd perfect bij de wangen. Gezien elk product  € 1,99- kost, lijkt mij dat het proberen wel waard.


LIDL
Foundation - € 1,99-
Oogschaduw - € 1,99-
Mascara - € 1,99-
Lipgloss - € 1,99-
Lippenstift - € 1,99-