Doorheen mijn make-up jaren leerde ik heel wat ‘nieuwe’ make-up technieken kennen. Nu zou het erg moeilijk zijn om afstand te doen van enkele exemplaren die ik in dit artikel kort uit de doeken doe.


Highlighter – Het is gewoon heerlijk om bij dat moment te komen waar je een tikkeltje highlighter mag opdoen en dan even met je hoofd mag bewegen om de glans op je gezicht te aanschouwen. Het product licht je gezicht niet alleen op, maar laat je ook opleven. Je ziet er wakker uit, het gezicht krijgt meer vorm, enzovoort. Bij iets te losse momenten durf ik al snel voor het disco bol effect te gaan, maar ah... #yolo.

Contour – Met een rond hoofd is een contour mooi meegenomen. Net zoals highlighter vormt het mijn gezicht extra, dus vullen ze perfect op elkaar aan. Het maakt mijn hoofd iets langer en doet mij er intussen volwassener uitzien. Gezien mijn contourkleuren mat en koel zijn van kleur blend ik verder uit met een bronzer.

Nude kleuren – Het grootste deel van mijn stash zit vol met praaltjes paletten in verschillende nude tinten. Het zijn de kleuren die ik het meest koop, mij het meest aantrekken en ik nog vaak ga aanschaffen. Felle kleuren zijn minder tot niet aan mij besteed.

Primer – Oogschaduw primer is voor mij een must bij elke make-up look. Het zorgt ervoor dat de oogschaduw beter uitkomt en beter blijft zitten. Als ik deze niet opheb, voelt het alsof mijn look niet helemaal af is. Mijn huid mag dan wel droog zijn, mijn oogleden zijn best vettig. Dat extra laagje primer zorgt ervoor dat make-up niet zomaar op ongewenste plekken glijdt.

Felle lipsticks – De laatste tijd kan ik erg genieten van een lichte ooglook gecombineerd met een felle lipstick. Word ik een lipstick meisje? Ik denk van wel. Hoe feller hoe beter!

Welke producten mogen ze nooit van jou afnemen?