De boyfriend sweaters met een originele tekst zijn helemaal in. Omdat van de meeste exemplaren duizenden bestaan en de prijzen soms ook hoog liggen, besloot ik een uniek exemplaar te maken. Dat kan makkelijk met de Veritas customize spullen.

Benodigdheden:
- Leuke quote
- Oude sweater (H&M)
- Pailletten (Veritas)
- Naald & Draad (Veritas)
- Kleermakerskrijt (Veritas)
- Schaartje


Vooraf is het nodig om een gepaste quote te zoeken. Je kan er duizenden vinden op het internet of zelf eentje bedenken. Wees origineel. Zelf koos ik voor: "Coucou c'est moi" - vertaald: "Kiekeboe, 't is ik!". Hier kan je ook beginnen spelen met verschillende lettertypes. Zelf koos ik het lettertype 'Chasing Embers'.


Stap 1: Knip de gekozen quote uit.

Stap 2: Overtrek de quote met kleermakerskrijt


Stap 3: Naai de pailletten er 1 voor 1 aan. Zorg ervoor dat je telkens je er eentje aan naait een knoop maakt om alles steviger te maken. Mocht er ooit een stukje loskomen, dan komt de rest niet mee los. 


Deze DIY nam wat tijd in beslag, maar naar mijn mening is het wel een uniek kledingstuk geworden. Je kan ook elke kant op met de quote om het nog meer 'jij' te maken. In totaal was ik € 2,85 kwijt aan de hele DIY. De sweater lag al een tijd te verstoffen in de kast en ook de andere spullen had ik al in  huis. Deze trui zal een saaie outfit met zekerheid opfleuren!

Heb jij al eens een trui nieuw leven ingeblazen?