Voor de personen die thuis blijven deze vakantie is het even slikken bij het zien van de prachtig tropische foto's van vrienden en familie. Toch hoef je niet heel ver te reizen om te relaxen en volledig in vakantie modus te gaan. Zo bevindt er zich een klein paradijsje in het hartje van Kortrijk.


Door een eerder bezoek aan Wu-Wei Kortrijk wist ik al een beetje hoe het zou verlopen. Het grote verschil dit keer is dat ik er een dagje quality time van maakte met een goede vriendin. Mocht je meer gedetailleerde informatie willen over het verloop van zo'n wellness dag kan je op het voorgaande artikel van Wu-Wei The Art of Wellbeing klikken. Het was even afwachten hoe het weer er die dag zou uitzien, maar gelukkig lieten er zich doorheen de middag een paar zonnestraaltjes zien. We konden dit combineren met verse limonade en een kokos-kuur, maar daar lees je snel meer over.

Na aanmelden aan de balie kregen we ook deze keer een bandje mee voor de lockers en om knabbels te bestellen. We begonnen meteen aan het eerste kamertje - Wu-Wei heeft een grote gang met allerlei kamers. Hoe verder je gaat, hoe warmer de kamers worden. In de eerste kamer konden we douchen en scrubben met een natuurlijk Dode Zee scrubzout.In de tweede kamer vonden we het zwembad. Hier kan je op het verhoog (links & rechts) zitten, gezellig bijkletsen en rustig genieten van de sfeer van het complex. De glazen deuren brengen je naar het gedeelte buiten. Hier zitten leuke elementen verwerkt zoals bubbels, een waterstraal, enzovoort. Je kan hier ook op verhoogjes zitten om te relaxen. Ook hier komen de mix van robuuste beton en de zachte natuur helemaal tot hun recht.


We keerden terug naar de grote gang met kamertjes om verder te gaan. Eerst was er een ervaringsdouche waar er verschillende waterstralen op ons vielen. Daarna kwam de hammam die bestaat uit drie onderdelen. Hoe verder je gaat, hoe warmer het wordt. Tot slot gingen we naar de sauna, wat meteen gebombardeerd werd tot lievelingsstulpje van de openbare wellness. Heerlijk om bij te kletsen en intussen volledig te ontspannen.

Doorheen Wu-Wei kan je gezellige rust- en zitplaatsen vinden met een huiselijke sfeer.

Voor we het wisten waren we drie uurtjes verder en was het tijd voor de geboekte kokosstempel massage. De nadruk ligt op kokosproducten (en het huismerk AHAVA) wat helemaal past in de zomersfeer. Tijdens de massage van 60 minuten kregen we een verzorgende dikke crème, werden we ingepakt met een folie (hmm lekker warm...), kregen we een massage met de kokosstempels en werden we tot slot verwend door een zachte massage met een zachte lotion.


Na de massage waren we zo tot rust gekomen, dat we besloten de dag af te sluiten en wat te gaan eten. Ik raad persoonlijk aan om eerst te genieten in de spa en te eindigen met een massage. Zelfs vriendinnetje Kirsten -normaal vol onverwoestbaar leven-, was in slaap gevallen tijdens de kuur. We besloten in het aansluitende restaurant wat te gaan drinken en tapas te proeven. De keuze viel uiteindelijk op een verse limonade (= aanrader) en een Griekse yoghurt dip met Turks brood.Bij Wu-Wei kan je helemaal ontstressen. Bij een bezoek is het verplicht om een badpak/bikini/zwembroek, badjas, slippers en een handdoek bij te hebben. Mocht je deze niet bij hebben, kan je een badjas, handdoek en slippers huren bij aankomst. Deze zomer staat Wu-Wei helemaal in het teken van kokos. Gezien dat thema regelmatig wisselt, is het altijd de moeite om nog eens terug te gaan om de spa opnieuw te ontdekken. Voor iedereen is er een arrangement mogelijk: ochtendzwemmen, halve dag toegang, combinatie met overnachting, beauty arrangementen...

Kongoweg 23
8500 Kortrijk