Intussen is de NYX winkel een maandje open en had ik volop de tijd om mijn gekregen producten uit te proberen. Het leukste aan het merk is dat het erg budgetvriendelijk is.


Dewy Finish Long Lasting Setting Spray
Een setting spray zorgt ervoor dat je make-up langer blijft zitten, dat het geheel er natuurlijker uitziet en een verfrissing geeft. Al deze aspecten heeft de spray tijdens de test prima doorstaan. Het kan geen kwaad om doorheen de dag eens opnieuw te sprayen, maar een echte must is dat niet. Met een inhoud van 60ml kom je nog eens een heel eind weg, dus heel zuinig hoef je er niet mee om te gaan.


Soft Matte Lip Cream
Deze lip cream moet wel het meest geliefde product zijn. Je hoort er ontzettend veel van en ze past helemaal bij de lip trend van het moment. Toch zijn ze niet helemaal wat ze lijken. Eigenlijk zijn dit matte lipglossjes die intens van kleur zijn. Het grote verschil met bijvoorbeeld een liquide lipstick is dat deze makkelijk te verwijderen zijn.


Aanbrengen doe je met een spons applicator. Hierdoor kan je makkelijk de hele lip inkleuren. Ik bezit drie kleuren:
Buenos Aires - Een perzikachtig roze kleurtje. Deze kleur brengt vrij streperig aan, dus het is even zoeken voor je een egaal resultaat krijgt.
Copenhagen - Een donkerrode kleur die mooi aanbrengt op de lippen.
Transylvania - Een donkerrode kleur met een paarse tint erin. Ook deze brengt egaler aan dan de lichte kleur.


Het gekke aan deze Lip Cream is dat ze nat blijven en werken daardoor zacht en niet uitdrogend. Voor gevoelige lippen is dat een grote meevaller. Wat wel sterk naar voor komt is niet enkel het intense pigment, maar ook de intense geur. Als je van snoeperige vanille houdt, geen probleem, maar voor mij werkte het persoonlijk storend. Doorheen de dag is het nodig om de kleur bij te werken gezien deze niet helemaal opdroogt.

Buenos Aires - Copenhagen - Transylvania
Zonder flits

Met flits

Liquid Suède Cream Lipstick
Deze Cream lipstick droogt wel op en is niet zoals de voorgaande Lip Cream. De naam zegt meteen dat het product fluweelzacht aanvoelt en waterproof is. Daardoor gaat hij langhoudend werken. In totaal zijn er twaalf kleuren om uit te kiezen, maar zelf heb ik zelf nummer 01 en 08. De lijn bevat heel wat gewaagde kleurtjes.


Door de spons applicator brengt het product makkelijk aan en kan je ook moeilijke plekjes inkleuren. Mocht je in de mist gegaan zijn, kan je nog corrigeren als het product nog niet is opgedroogd. Met één swipe komt er een intense kleur vrij, dus heel veel van het product heb je niet nodig. Dat bewijzen de bijbehorende swatches. Ook aan dit product zit een geurtje (a la chemische plastic).

01 - 08
Zonder flits

Met flits

Nyx Cosmetics Ombre Lip Duo
Dit duo zorgt ervoor dat je de lippen kan opvullen in verschillende kleuren. Ombre betekent dat twee kleuren mooi in elkaar overvloeien. De dikste kleur voelt aan als een creamy lipstick, terwijl de dunne als een potloodje voelt (iets stroever). Het is ook zo dat de dunne kant eerder mat is, terwijl de dikke een silky finish heeft. Ik swatch even de kleuren Cinnamon & Spice en Razzle & Dazzle.


Deze producten werken heel goed, maar werken af en toe uitdrogend op mijn lippen. Goed hydrateren vooraf is mooi meegenomen. De kleuren zijn ook makkelijk blendbaar wat precies past bij het ombré effect. Gezien het 'potlood kantje' erg dun is, moet je voorzichtig zijn. Er brak namelijk en stuk af van mijn exemplaar. Zonde...

Cinnamon & Spice - Razzle & Dazzle.
Zonder flits

Met flits

Mosaic powder
NYX biedt in totaal 12 verschillende Mosaic poeders aan met elk een andere finish. Gezien mijn exemplaar, kleur Paradis, oranje is, moet je hem gebruiken als blush. De blush heeft in totaal vijf verschillende kleurtjes die afzonderlijk te gebruiken zijn, maar vooral door elkaar gebruikt worden. Afzonderlijk gebruiken is mogelijk, maar de pans ervoor zijn iets te klein om deftig te kunnen werken.


De kleur die je krijgt als je alles door elkaar swirlt is een mooi peachy kleurtje. Ideaal voor alledaags, maar deze kan meerdere looks wel aan. Alle kleurtjes zijn erg gepigmenteerd en erg makkelijk blendbaar voor een mooi effect.

Zonder flits

Met flits


Macaron lippies & Matte lipstick
De Macaron lippies is een gewaagde collectie kleurtjes met 12 exemplaren. Zelf heb ik de kleuren Voilet en Chambord. Allebei kleurtjes die niet alledaags zijn en naar mijn mening vooral leuk voor de heb zijn. Personen die wel met een gewaagde lipkleur buiten stappen, ga zeker jullie gang. Deze lipsticks werken prima, maar moeten doorheen de dag wel bijgewerkt worden. De matte lipstick in de kleur !! blijft wel een pak langer zitten en geeft een stain op de lippen. Gezien de matte textuur werkt deze wel wat uitdrogend voor de lippen.


Chambord -  - Violet
Zonder flits

Met flits

NYX Wonder Stick Highlight & Contour
Helaas is het bij het krijgen van testproducten mogelijk dat je een product in handen krijgt die helemaal niet bij je past. Deze Wonder Stick heeft dan wel een juiste structuur, maar de kleur past helemaal niet bij mij, waardoor ik geen swatchfoto's op mijn gezicht kan tonen. De kleur is zelfs zo donker dat ik het niet eens als concealer kan gebruiken, terwijl het eigenlijk een highlight is.


De textuur van de stick is romig, niet vet en smeert makkelijk uit. Er komt ook een intens pigment vrij. Jullie zien meteen dat de kleur dat het afgeeft een gelige ondertoon heeft, dus gezien ik een koele ondertoon heb, niet ideaal werkt voor mij. Het blenden gaat erg makkelijk en past helemaal bij de contour-trend van het moment.

Zonder flits

Met flits

Stay Matte but not flat powder foundation
Helaas kon ik ook dit product niet volledig testen omdat het niet de ideale kleur is voor mijn huidtype. Toch kan ik vertellen dat de poeder zacht aanvoelt en ideaal is om een foundation mee af te poederen of om op zichzelf te gebruiken. Er zit ook een handige spiegel en sponsje bij. Het doosje zelf ligt stevig in de hand en voelt kwalitatief aan.


Prismatic oogschaduw in Frostbite
De Prismatic collectie van NYX heeft in totaal 12 kleurtjes. Frostbite is eentje daarvan en doet meteen denken aan een ijzig blauw kleurtje. Intense pigmentatie, mooie blendbaarheid en een chrome finish. Het product zit ook nog eens in een klein schattig (stevig) doosje waarin een strik zit verwerkt. Helaas is er wat fall-out bij het aanbrengen op de oogleden, maar dat kan je makkelijk wegwerken.

Zonder flits

Met flits

Jumbo Eye Pencils
Toen NYX voor het eerst online verkrijgbaar was, kocht ik mij meteen een Jumbo Eye Pencil. Deze waren toen heel geliefd en lieten je oogschaduw langer zitten. Nu zoveel jaren later zijn er honderden primers om uit te kiezen, maar nog steeds durf ik naar deze Pencils te grijpen. De witte kleur van 'Milk' zorgt ervoor dat de gebruikte oogschaduw intens naar voren komt. Mocht je een donkere smokey eye willen maken, dan is de kleur 'Knight Chevallier' daar ideaal voor.


De producten voelen creamy aan en kunnen gebruikt worden als primer op de oogleden of als eyeliner. Deze houden erg goed vast op de waterlijn. Ik kan eigenlijk enkel positief zijn over deze liners.

Zonder flits

Met flits

Jullie merken het vast dat ik bij elk product enkele grote voordelen, maar ook nadelen kon opsommen. Zo bevatten de lip creams veel pigment, maar moet je ook hun geur erbij nemen. Toch moet je in het achterhoofd houden dat deze producten heel budgetvriendelijk zijn en zeker waar voor hun geld zijn. Vooral de blush, fixing spray, oogschaduw, Jumbo Eye Pencils en lipcreams staken er voor mij met kop en staart bovenuit.


NYX Cosmetics
Fixing Spray - € 9,99-
Soft matte Lip Cream - € 7,99-
Liquid Suède Cream Lipstick - € 13,95-
Nyx Cosmetics Ombre Lip Duo - € 11,95
Macaron lippies & Matte lipstick - € 7,50-
NYX Wonder Stick Highlight & Contour - 19,95-
Mosaic powder - € 9,10-
Stay Matte but not flat powder foundation - € 11,95-
Prismatic oogschaduw in Frostbite - € 9,95-
Jumbo Eye Pencils - € 5,49-

Gezien ik deze producten kreeg ter review, kunnen de aangegeven prijzen verschillen met die van de winkel.