Gezien er door mijn gekochte appartement verbouwingen voor de deur staan, gaat dat gepaard met uitstapjes naar Brico. Ik zie al mooi voor mij hoe het resultaat zal zijn: veel elementen van hout, wit en beige. Toch kon ik mij naast het bekijken van keukens, badkamers ... niet bedwingen om een kleine DIY voor te schotelen. De ruimte verdient immers een warme en huiselijke sfeer.

Deze blogpost kwam tot stand i.s.m.
Voor De Makers - BricoBenodigdheden
1 lange houten stok (mijn exemplaar is 75 x 44,5)
Foto's
Optioneel: schroevenboormachine 

TIP - Bij Brico is er een zaagmachine ter beschikking voor klanten


Stap 1 - Lijm het hout aan elkaar. Gebruik spanschroeven voor druk op het kader. Heb je deze niet kan je het kader makkelijk tegen een muur leggen en voor spanning zorgen door andere houten planken ertegen te leggen.


Stap 2 (optioneel) - Het kader is steviger met een vijs. Maak wel eerst een gat met een boormachine, want anders zal het hout splitten als je de vijs erin draait.


Stap 3 - Schik het touw naar eigen wens. Zelf maakte ik een zigzag patroon. Daarna deed ik wat extra touw in de lengte. Knip het touw niet. Mocht je later een ander patroon willen, kan je het touw er dan afhalen en opnieuw gebruiken.


Stap 4 - Zoek de leukste foto's uit.


Stap 5 - Orden de foto's naar eigen wens en gebruik daarvoor de wasknijpers.


Brico heeft veel keuze in houtsoorten en touwen. Mocht je niet houden van de houtelementen kan je verven of kan washi tape op de wasknijpers kleven. Je kan het helemaal aanpassen naar eigen smaak en volledig doen passen bij je eigen decor. Je vindt meer leuke DIY's op voor de makers.

Happy DIY!