Gaan jullie wel eens naar de supermarkt om nagellak te kopen? Niet zomaar een merk waarnaar we vaak grijpen, maar het huismerk van de zaak? Ik probeerde al het make-up gamma Cien van Lidl uit en laat nu de lakjes zien.


In totaal heeft Cien zes verschillende kleurtjes nagellak in het gamma. De look van de potjes is vrij eenvoudig en de kleuren zelf zijn zeer toegankelijk. Het gaat hier vooral om roze, paarse en rode tinten. Het kwastje ziet er bij elke nagellak hetzelfde uit. Kort en ietwat plat afgewerkt. De structuur van de nagellak verschilt per potje maar is bij de meeste exemplaren normaal (niet te dun of te dik).


10 2 in 1 Hardener Base & Top Coat - Naast de kleuren bevat het gamma ook een doorzichtig exemplaar. Deze is ideaal als topcoat en zorgt voor extra stevigheid en glans. De lakjes durven zonder deze laag nogal snel te chippen, dus het is zeker geen overbodige luxe.


11 Frenchlook Rose - Dit lakje heeft de dunste structuur en was voor mij het moeilijkste om aan te brengen. Eerst brengt hij erg streperig aan, maar door hem op te bouwen, krijg je hem egaal. Het is wel zo dat je de nagels erdoor blijft zien, maar dat zorgt net voor dat mooie natuurlijke effect. Op de foto heb ik drie laagjes aangebracht.


13 Metallic Rose - Helemaal verliefd op de metallic trend bracht ik deze kleur aan. Het eerste laagje zag er niet meteen mooi uit, maar de tweede laag deed wonderen en maakte het geheel mooi. De metallic glans is intens en de kleur zelf dekt heel makkelijk. Aan de ene kant  heeft de kleur een lichtpaarse schijn, maar als ik de foto bekijk komt er een stukje brons naar voor. Een heel apart lakje.


15 Nude Brown - Je kan de bal nooit misslaan met een vintage roze kleurtje. Deze donkerroze kleur past ook meteen bij de herfstsfeer en dekt perfect na twee laagjes. Er zit ook een tikkel geelwaarde in verwerkt.


12 Berry Passion - Dit kleurtje zit volgens mij in elke stash. Een bordeaux kleurtje met een grote paarse tint erin. Dit lakje is heel vergelijkbaar met het voorgaande en dekt na twee dunne laagjes.


14 Red Carpet - Na één laagje had ik al volgend effect op de nagels. Deze kleur hoort bij de herfstsfeer van het moment en de kerst die nog moet komen.

Ik ben erg fan van deze lakjes en voor hun prijs zijn ze best kwalitatief. Het is wel aangewezen om achteraf een degelijke topcoat te gebruiken, zodat ze het wat langer volhouden. Na een dag durfde de kleuren te chippen, terwijl dat met de topcoat pas na drie dagen was. Ik was ook aangenaam verrast dat je met één laagje al een heel eind weg komt door het intense pigment. Als het eens snel moet gaan kan je in één beweging een nageltje lakken om daarna te vertrekken. Niet alleen door de laagjes, maar ook door de snelle droogtijd.

Lidl MakeUp 
Nagellak - € 1,99-