Omdat we het nu binnen gezellig moeten maken met een heet drankje en versnaperingen kwam ik op het idee om volgende DIY in elkaar te steken. Hoe fijn is het om iemand een mooi verwenbordje voor te schotelen en je mokken daarbij volledig tentoon te stellen. En het is nog eens eenvoudig, goedkoop & uniek ook.


Deze blogpost kwam tot stand i.s.m.
Voor De Makers - Brico


Deze tutorial bevat liefst twee eenvoudige DIY's, dus iedereen kan ermee aan de slag. Je kan verwaarloosde stukken hout gebruiken, of naar de winkel stappen om enkele planken aan te schaffen. Heel veel heb je niet nodig, dus we vliegen er weer in voor Brico!

Mokkendisplay
Benodigdheden
4 handvatten (schroeven bijgeleverd)

Stap 1 - Meet netjes af waar de handvatten precies moeten komen. Gezien mijn plank 50 centimeter lang was, zette ik om de 10 cm een klein kruisje. Dit deed ik op de minst mooie kant van de plank.


Stap 2 - Maak een gat met een boormachine en schroef de handvatten netjes vast. Brico heeft een zeer uitgebreid assortiment om uit te kiezen.

Stap 3 (optioneel) - Schilder de display in je favoriete kleurtje en laat drogen.

TIP - Je hoeft deze display niet per se te gebruiken voor mokken, maar je kan er ook jassen, juwelen, sleutels... aan kwijt.


Verwenbordje
Benodigdheden
Houten planken (2 smalle en 1 dikke)


Stap 1 - Zaag je stukken hout in de juiste afmetingen. Mijn verwenbordje was 30 cm lang en 10 cm breed. Je kan zelf kiezen hoe lang of kort je de stukken maakt, maar zorg er wel voor dat het groot genoeg is om een mok op te plaatsen.

1. 30 x 10

2. 30 x 4

3. 10 x 4 (+- 9,5 x 4)

Stap 2 - Lijm alle stukken vast en gebruik spanschroeven om druk tegen het hout te zetten. Zo kan de lijm zich goed hechten.

Stap 3 - Schuur alles netjes met schuurpapier voor een mooie afwerking.


Herfstige chocomelk
Deze DIY was volgens mij niet compleet zonder een lekker recept. Zeer passend bij de mokkenhouder en het verwenbordje is een dampende chocomelk met een herfstig tintje. Ook de taartjes erbij horen helemaal vers te zijn, maar de supermarkt hielp mij even. Thank God voor voorverpakte cakes en koekjes.

Benodigdheden
2 eetlepels cacao
1 eetlepel vanillesuiker
1 theelepel kaneel
300 ml halfvolle melk
Slagroom (naar eigen smaak)

Stap 1 - Doe de melk in een pan en verwarm het samen met de vanillesuiker en de kaneel op een laag vuurtje.

Stap 2 - Doe op het einde de cacoa bij het mengsel en laat nog even goed warm worden. Roer goed zodat alle stukjes opgelost zijn.

Stap 3 - Serveer (samen met het verwenbordje) en doe er een goede toef slagroom op. Bovenaan kan je wat kaneel of cacao strooien voor een mooie afwerking.


Hoe maken jullie een donkere herfstavond extra gezellig?