Iedereen heeft wel een kale plek op zijn muur die intens afsteekt met de rest van het huis. Ook ik had zo'n kale witte muur en besloot er iets mee te doen. Een kadertje kan altijd, maar het kan veel origineler: "Een kleine, schattige display misschien?" Ik toon jullie hoe deze easy peasy DIY tot stand komt!


Deze blogpost kwam tot stand i.s.m.

Benodigdheden
Houten plankje
Hamer
Spijkers
Schuurpapier
Vlas koord
Optioneel: verf


Stap 1 - Sla de spijkers goed vast in de hoekjes van het hout. Zorg ervoor dat er een centimeter afstand is van de boord zodat het hout niet split. Spijkers met een platte kop zijn ideaal voor dit project omdat ze makkelijk zijn in gebruik en later de koord stevig vastgrijpen.

Stap 2 - Verf het plankje in een gewenste kleur. Wanneer de verf helemaal droog was, ging ik nog eens over de randen met het schuurpapier.


Stap 3 - Maak de koord vast aan de spijkers.Stap 4 - Maak een klein gaatje in de muur en draai er een vijs in. Deze moet stevig in de muur zitten omdat het plankje en de voorwerpen op de plank er volledig op rusten.


Stap 5 - Decoreer naar eigen smaak.

TIP - Deze DIY is mooi in combinatie met het kurken moodboard


TIP - Heb je veel vlas koord over? 
Door er vormen mee te maken, kan het een saaie muur meteen opfleuren!In een klein halfuurtje tijd heb je meteen een saai hoekje opgefleurd. Natuurlijk kies je zelf in hoeverre je hier in gaat. Zo is het bijvoorbeeld ook mooi om drie plankjes naast elkaar te maken om zo een hele wand op te vullen en er mooie kaders op te plaatsen. Zelf ging ik voor deze DIY de Valentijn toer op door hartjes, liefdeskaartjes en schattigheid toe te voegen.

Hoe pimp jij een saai hoekje op?