Cleopatra staat in de boeken beschreven als één van de meest machtigste vrouwen in de geschiedenis. Moet het nu net lukken dat Rituals haar als basis neemt voor een gloednieuwe collectie. Een luxueuze cosmeticalijn die verrijkt is met zuivere verpulverende edelstenen.


Doorheen de jaren zijn de make-up trends veranderd en de ingrediënten aangepast. Toch heeft het nog steeds hetzelfde doel: er mooier uitzien. Dat de huid irriteert, poriën verstoppen en uitslag ontstaat nemen we er niet graag bij, dus wil Rituals dat probleem aanpakken. De collectie is heel licht, bevat geen parabenen en bevat natuurlijke ingrediënten om irritaties te vermijden. Cleopatra zelf vind je terug in de collectie door de köhl (denk aan haar bekende kattenogen), groen voor op de oogleden, haar glanzende huid, enzovoort.

Magic Powder Blush in Soft Pink
Deze blush is op basis van Amethist dat zorgt voor innerlijke rust en creativiteit, het ontspant de huid en maakt deze soepel en glad. Het poeder voelt bij contact met de huid heel zacht aan. Het pigment dat loskomt is intens, maar ziet er na blenden vrij natuurlijk uit. Een jeugdig blosje, want dat is waar de kleur soft pink voor zorgt. Ik wilde ook nog even wijzen op de luxueuze verpakking en mooie printje in de blush, want dat maakt het geheel erg mooi.


Lipstick in Blue Pink
Deze roze lipstick heeft een extreem hoog pigment. Daardoor heb je meteen een vavavoom effect op de lippen en kan je er niet meer naast kijken. Een subtiele glans en een romige structuur zorgen voor een fijn gevoel op de lippen. Rituals beschrijft dat de lipstick goed blijft zitten, maar persoonlijk vond ik hem niet smudge-proof.


Lipgloss in Plum Glow
Deze lipgloss droeg ik met heel veel plezier en dat is best bijzonder als je weet dat ik geen grote fan van lipgloss ben. Hij voelt heel licht op de lippen en voelt hydraterend aan waardoor ik hem kon verdragen. Het glansje dat hij achterlaat is subtiel, maar zorgt ervoor dat de lippen er gezond uitzien. Ook leuk in combinatie met de lipstick (=tip!).

Links: Magic Powder Blush - Soft Pink
Midden: Lipstick in Blue Pink
Rechts: Lipgloss in Plum Glow

Sun Glow in Pink Brown
Deze glanspoeder zorgt voor een mooie gloed en een getinte uitstraling. Door het product aan te brengen op de plaatsen waar de zon komt, dat doe je best met een lichte hand voor het mooiste effect, zie je er iets meer gebruind. Waarvoor ik het product het liefste gebruikte was als highlighter. Door te deppen in de lichtste kleuren kon ik deze aanbrengen net boven de blush en net dat geeft een heel licht en subtiel glansje. Net zoals voorgaande blush heeft deze een zachte structuur en voelt deze daardoor aangenaam op de huid. Ik wilde ook even wijzen op de fijne blendbaarheid van dit product.

Boven: zonder flits
Onder: met flits

Alle genoemde producten aangebracht op het gezicht


Ik ben een grote fan van deze nieuwe collectie. De Cleopatra eigenschap mocht voor mij nog iets meer uitblinken door bijzondere verpakkingen, specifieke beauty geheimen ... die iedereen door haar kent in de verf zetten. Aan de andere kant ziet de collectie er nu heel luxueus uit door de strakheid van de verpakkingen. Over de inhoud zelf ben ik helemaal te spreken. De poeders zijn zacht, makkelijk blendbaar en fijn op de huid. Dat het een collectie is die zeer licht is en een natuurlijke uitstraling zorgt, kan ik enkel toejuichen, want persoonlijk zoek ik dat net in make-up. Daarnaast zijn de producten allemaal parfum- en parabeen vrij. Knap staaltje werk, Rituals!

Magic Powder Blush in Soft Pink - € 16,50
Lipstick in Blue Pink - € 16,00
Lipgloss in Plum Glow - € 12,50
SunGlow in Pink Brown - € 25,00