Omdat ik al jaren doe met hetzelfde koffertje leek het mij goed om eens een nieuwe aan te schaffen. Een koffertje maakt namelijk veel mee tijdens het reizen, dus hoef ik vast niet uit te leggen hoe verwaarloosd het er doorheen de jaren begon uit te zien. Een vrij basic koffertje, dus wilde ik nu wel eens een degelijk, makkelijk (joepie, weer 4 wieltjes) en eentje dat ook nog eens mooi is om naar te kijken.

Heel erg ver heb ik nog niet gereisd en meestal blijft het bij een weekendje weg of trip doorheen eigen land. Dat kan met de auto, maar nog liever met de trein. We denken even de vertraging weg, want ter plaatse is het namelijk erg makkelijk dat je de auto nergens kwijt moet. Omdat het om een klein koffertje gaat is deze ideaal als handbagage. 

De handbagage koffer die ik zocht vond ik al snel online op Mobilinnov. Hij heeft de gepaste afmetingen om bij de meeste vliegmaatschappijen te dienen als handbagage. Het zoeken naar een gepast ontwerp duurde nog het langst. Ik was even zoet met het doorbladeren van de keuzes en wist vooraf dat ik een rustig tafereeltje wilde. Het was even twijfelen tussen een abstract mint groen werk en deze winter wonderland, maar ik koos uiteindelijk toch voor de winter wonderland roodborstjes. 


De trolley is gemaakt van flexibel ABS en is voorzien van vier wielen, vast draaghandvat, uitschuifbaar handvat en een cijferslot. Naast het cijferslot is er ook een TSA cijferslot waardoor je zorgeloos met de koffer naar de VS kan reizen. Bij mij is dat niet meteen van toepassing, maar je weet immers maar nooit. In de koffer zijn er twee compartimenten en een tussenschot met vakjes waar je nog iets kwijt kan. De compartimenten zelf zijn voorzien van spanbanden om alle gerei mooi op haar plaats te houden. Ook fijn aan de koffer is dat hij heel licht is om op te pakken, want sommige koffers zijn op zichzelf al zwaar wat het reizen moeilijker maakt. Na wat opzoekingswerk las ik dat de koffer 2,50kg weegt.


Ik ben heel blij met mijn nieuwe koffertje en weet dat het veel dienst zal doen tijdens het reizen. Zoals eerder vermeld gebruik ik het vooral voor korte afstanden en niet echt voor vliegvakanties, dus heeft het alles wat ik nodig heb. Wel handig om te weten is dat dit koffertje met haar afmetingen ideaal is om in de handbagage te steken, mocht ik ooit wel een verdere reis boeken. Het koffertje berg ik netjes op in een bijgeleverde zak zodat hij niet al te veel stofschade opdoet tijdens het wachten op zolder. 

Handbagage koffers - € 95,00