Gezien we bijna helemaal uit de winterse temperaturen zijn, is het tijd om de lentetenue's en zomerlookjes uit de kast te graaien. Daarbij hoort natuurlijk ook een vrolijk kleurtje op de lippen, maar gezien de aprilse grillen om de hoek staan, willen we als extraatje een verzorgend lippenstiftje. Goed nieuws, want Yves Rocher luistert naar onze hulpkreet en springt in de bres met 54 kleurtjes en 3 effecten!


Deze lippenstifjes kreeg ik binnen ter review rond Valentijntjes, dus zou het toen het perfecte moment geweest zijn voor een review, maar mijn lippen dachten daar anders over. Nu mijn lippen weer bekijkbaar zijn, gaan we gezellig verder. 

De Rouge Vertige combineert kleuren en stralende effecten. Deze effecten zijn glans (=glanzende finish, variabele dekking), satijn (=satijn finish en goede dekking) en parelmoer (parelmoerachtige finish, crèmeformule en goede dekking). Ik durf ze gerust te vergelijken met de Cherry Oil Lipsticks van Yves Rocher, want dezelfde geur en formule komt terug in deze lipsticks. Ze geuren naar kersen en voelen hydraterend aan op de lippen door de kersenolie die ze bevatten.


75 Pearly - Deze pearly kleur doet mij enorm denken aan de lipstick die mijn moeder altijd droeg tijdens de jaren 90. De parelmoer glans op de roze kleur brengt mij meteen terug naar die tijd. Toch is het naast de naturelle kleurentinten een grote hype om producten met een intense glans te dragen. Ik vind het wel iets hebben. De lipstick heeft een goede dekking en voelt verzorgend aan op de lippen.09 Shine - Deze kleur is minder pigmentvol dan de andere twee, maar volgens de beschrijving is dat helemaal normaal. Het geeft een extra gloss effect op de lippen, terwijl de natuurlijke kleur van de lippen blijft doorschijnen.42 Satin - Deze satin lipstick zorgt voor de meeste dekking van de drie, maar dat kan door de donkere kleur komen. Gezien ik zelf grote fan ben van de satijnen finishes is deze mijn favorietje van de drie.


75 - 09 - 42

De lipsticks blijven semi goed zitten doorheen de dag, dus moet je geregeld bijstiften. Doordat ze verzorgend zijn (en ook zo aanvoelen), durven ze van de lippen weg glijden. Hou dus een spiegeltje bij de hand om af en toe eens te controleren of alles nog goed zit. Naast die puntjes ben ik volledig te spreken over de lipsticks. De kleuren variëren, dus hebben voor ieder wat wils, geuren lekker, zijn gepigmenteerd en voelen heerlijk op de lippen. Ik vermeld ook nog even dat de formule zonder minerale olie, siliconen of parabenen is. Te koop vanaf maart 2017.


Yves Rocher
Rouge Vertige Lipsticks - € 15,90