Het is van 2014 geleden dat ik nog eens een grote DIY deelde die dienst deed in de klas. Zo maakte ik een groot poppenhuis met bits en scraps wat het speelgoed van het jaar betekende voor de kinderen. Dagelijks ben ik aan de knutsel voor het bedenken, maken en uitwerken van activiteiten, maar deze leek mij net iets te leuk om hem niet te delen: mijn nieuwe klaspoppen.Op een late avond vond ik een manier om makkelijk Muppets te maken. Het werd meteen de aanzet voor het maken van een ideale klaspop. De dag erna was ik al vroeg in de weer met een to do lijstje en hopte ik van de ene  winkel naar de andere. De grootste aankopen op de lijst waren: lijmpistool -yay, eindelijk heb ik eentje!-, schuimrubber, vilt en babyschoentjes. Nu en dan heeft het haar voordeel dat er binnen het gezin enkele hamsteraars leven. Elk stukje stof/houtje/doosje/... dat mogelijk ooit dienst kan doen, krijgt een plekje op zolder, dus had ik al heel wat liggen voor deze DIY. De dag erna zag Lola (rechts op de foto) het levenslicht. Twee dagen later kreeg ze er een BFF bij die tot op vandaag helaas naamloos is gebleven.


Voor nog nooit een pop gemaakt te hebben, vind ik het resultaat best oké. Hier en daar waren er wat struikelblokken, maar bij de tweede pop wist ik waar die blokken zaten. Zo werkte ik in de armen, benen en handen ijzerdraad in zodat ik deze kon vormen naar eigen wens. Op die manier kan ze iets vastnemen, stevig neerzitten, enzovoort. De handen van de tweede pop zijn iets beter gelukt (en zijn afgewerkt met vulling) gezien ik ze dichtgenaaid in plaats van gelijmd heb. Het duurt iets langer om die te maken, maar het resultaat is een stuk netter. Beide poppen zijn voorzien van een stevige eyeliner en falsies (= valse wimpers) gezien mijn beautyblogger capaciteiten ook niet mochten ontbreken.

De huid kon ik op verschillende manieren vormen, maar de voorkeur ging meteen naar vilt. Dat is makkelijk te bewerken en ziet er het mooist uit. Ook zijn er vele kleurtjes vilt te verkrijgen waardoor er types  huidskleur ontstaan. De ogen maakte ik dan weer van papieren bolletjes die je per grote zak kunt kopen. Dat betekent dat ik nog ongeveer een 50 tal poppen kan maken nu, want met 1 bolletje kan je twee ogen creëren. Het haar/wol vond ik in de koopjesbak bij Zeeman, dus nam ik er meteen vier stuks van mee - But but... sale.


Na het maken van de klaspop is het de beurt aan het bespelen ervan. Ik haal alvast mijn beste drama kwaliteiten en stemmetjes naar boven om te oefenen. Denken jullie intussen mee met het bedenken van een naam voor deze kleine schat?

Welke naam moet de BFF van Lola krijgen?