Het plaatsen van een tattoo is een hele beslissing. De creatie staat immers een leven lang op je lichaam en voor velen is dat een struikelblok. Gelukkig zijn er meerdere manieren om een kunstwerkje op je lichaam te krijgen en eentje daarvan is een tijdelijk tattoo. De tijd van de goedkope fake tattoos in de kauwgombak zijn lang passé en maakten plaats voor professionele prachtstukken.


Een jaartje terug probeerde ik de haar tattoos van Sioou uit. Wat mij opvalt is dat het merk steeds vernieuwend uit de hoek komt en ook nu met een leuk concept aantrippelt. Deze Angular World collectie werd gemaakt in samenwerking met  ontwerper Claire Lebeau. Zij maakte kleurrijke quarel tekeningen in een veelhoekige stijl.

Achteraan staat een korte handleiding

Het plaatsen van de tattoo is erg makkelijk. Je haalt het gewenste plaatje uit, doet de plastic folie er vanaf, plaatst het ergens op de huid en legt er dan een vochtige doek op. Na enkele seconden zat de tattoo al goed op zijn plaats. Ik hoefde ook geen hulp te vragen van iemand tijdens het plaatsen omdat het zo makkelijk ging. Wetende dat ik alleen het plaatje op mijn rug heb geplaatst, begrijp je de opmerking. Als ik zoiets kan, kan iedereen het.

Stap 1: Haal de folie van de print
Stap 2: Maak een doek vochtig
Stap 3: Leg de doek op de achterkant van het plaatje
Stap 4: Haal het vochtige papiertje voorzichtig van de tattoo


Over de duurzaamheid van deze tijdelijke tattoos kan ik heel positief zijn. Na een keertje douchen dacht ik dat ze het zouden begeven, maar niks was minder waar. Na 3x douchen, dus toen zaten ze er een week op, zagen ze er nog altijd even mooi uit. Hier en daar waren er wel wat kleine barstjes in de Montagne (=berg) tattoo, maar dat was verwaarloosbaar. Uiteindelijk heb ik ze verwijderd met wat nagellakverwijderaar.


In een pakje zitten 5 tattoos, dus je krijgt waar voor je centjes. De tattoos blijven heel goed zitten (minstens een weekje) en zijn heel uniek. Natuurlijk heeft Sioou voor ieder wat wils. Ben je net als ik fan van aquarellen kan je voor deze collectie opteren, maar er zijn ook gouden tijdelijke tattoos, bijzondere tattoos voor kinderen, enzovoort. Neus anders gerust verder op de website van Sioou om meer stijlen te bekijken.

Sioou
COLIBRI X5 - € 3,90-
MONTAGNE X5 - € 3,90-

Wat vind jij van tijdelijke tattoos?