De trend van 't moment: "Less is more.", zien we zowel op ons bord, de omgeving als in decoratie terug komen. Het kan de meest fluffy als strakke interieurs inpakken. Zo is het trendy om geometrische vormen in te werken decoratie. Je kan hierbij 2D werken, maar voor de makers ging ik de 3D toer op. Opnieuw een fun momentje neerzitten en creëren.


Deze blogpost kwam tot stand i.s.m.
Voor De Makers - Brico

Bij het maken van een geometrische vorm kan je zo uitgebreid gaan zoals je zelf wilt. Zelf vond ik het ideaal om te beginnen met een simpele diamant. In een diamant kan je met één blik alle rechte vormen zien zonder al te veel poespas. Personen die de gedurfde toer durven opgaan drukken eerst een foto af (bijvoorbeeld van een konijn) en zetten daarna de grote lijnen vast. Hierdoor weet je hoeveel stukjes je moet zagen en hoe groot deze moeten zijn. Vooraf goed plannen is de sleutel van dit project. Voor het maken van deze diamant heb ik natuurlijk een plannetje voor jullie klaar staan.


Benodigdheden
Zwarte verf (optioneel)


Stap 1 - Zaag de ronde stokken in gepaste stukken. Je kiest zelf hoe groot de diamant wordt.
1) 26 cm --- 2) 15 cm --- 3) 9 cm --- 4) 7,5 cm

Stap 2 - Lijm de stukken aan elkaar. Gebruik bovenstaand voorbeeld. Begin met nummers 1 en 3. Hierdoor krijg je een driehoek.

Tip - Druk bovenstaand stappenplan af en houd het goed bij tijden het project.


Stap 2 - Lijm de nummers 2 bovenop de kegelvorm. Gebruik hiervoor bovenstaand voorbeeld.

Stap 3 - Sluit af door het lijmen van de nummers 4.

Tip - Moeite om de nummers goed bij te houden? Nummer dan eerst de stokken op 
het stappenplan en schrijf nummers op je stokjes. Zo kan je zeker niet de mist in gaan!


Stap 4 - Schuur de lijmresten weg. Er blijft dan nog steeds wat lijm zichtbaar, maar dat kan weggewerkt worden door een likje verf.

Stap 5 (optioneel) - Schilder naar keuze.


Deze geometrische vormen kunnen een saai hoekje opfleuren, zijn makkelijk om te onderhouden (lees: stof) en kunnen intussen ook plantjes een extra hippe toets geven. Zo draaide ik de diamant ondersteboven en plaatste cactussen in het midden. Deze do it yourself is heel goedkoop en geeft rust tijdens het maken. Het is wel nodig om je  hoofd er goed bij te houden zodat je de juiste stokjes op de juiste plaats zet. Ik was er in totaal een uurtje of twee mee bezig en vond het zo fijn dat ik er een kleiner tweede exemplaar aan toevoegde. Interesse in meer artikels van Brico voor de makers?

Heb je al geometrische decoratie in huis?