Een tijdje terug was ik aanwezig op de Yves Rocher Bohemian Summer Chic Night waar ik de laatste nieuwtjes van Yves Rocher te zien kreeg. Ik kreeg zoveel moois te zien dat het best moeilijk was om te beslissen wat ik eerst op de site wilde plaatsen. Na de testfase besloot ik toch de grootste favoriet van de boel eerst online te zetten. Eigenlijk hoeven jullie niet verrast te zijn over het feit dit artikel enkel positief kan uitdraaien.


Bijna dagelijks draag ik eyeliner. Ik vind dat mijn ogen er beter door uitkomen en mijn wimpers sterker aangezet worden. Meestal doe ik dat mijn met dierbare liquid eyeliner, tevens al maanden mijn vaste favoriet, dus dacht ik niet dat er ooit een gelijkaardige favoriet zou komen. Deze felt tip liners zijn iets anders in gebruik dan de liquid eyeliner. Ze zijn minder waterig en worden aangebracht met een vilten scherpe punt. Het is maar een voorkeur welke methode je het makkelijkst vindt, maar na even oefenen heb je beide soorten onder de knie. - Oefening baart immers kunst.

Forest green - Violet blue - Paradise blue - Blue Celedon - Coffee brown

Er zijn vijf kleurtjes in het assortiment felt tip eyeliners. Deze gaan van donkerturqoise naar felblauw. Dat er geen pikzwart exemplaar tussen zit, vind ik erg goed gekozen. Het hoeft  niet altijd standaard te zijn en voor de zomer kunnen we eens lekker knallen als we daar zin in hebben.


De punt van de liner is zeer dun zodat er makkelijk dunne lijntjes aangezet kunnen worden. Mocht je dikker willen werken, kan je de liner schuin houden en de zijkant gebruiken. Wat mij het meest opvalt aan deze liners is dat ze meteen een intens pigment achterlaten. Je hebt meteen de kleur die je wilt uit het product krijgen en droogt ook snel waardoor het goed vast zit op het ooglid. Het enige nadeeltje dat ik persoonlijk kan vinden is dat de felt tip liners niet waterproof zijn. Hierdoor durven ze doorheen de dag wel gaan smudgen, maar persoonlijk vind ik het heel goed meevallen. Even bijwerken na een viertal uren warm weer valt goed mee, toch? Een plensbui overleven ze, maar idem dito durft er wat product te smudgen.

Forest green (dik, dun, hartje) - Violet blue - Paradise blue - Blue Celedon - Coffee brown


Boven: Coffee brown
Onder: Paradise blue


Deze liners blijven de hele dag goed zitten en zijn parabenen- en parfum vrij. Bij zweterig warm weer durven ze wel een beetje te smudgen, maar dat komt grotendeels doordat ze niet waterproof zijn. De liners laten een intens pigment achter na één veeg en zorgen ervoor dat het zomerseizoen lekker kan knallen door de gewaagdere blauwtinten. 

Yves Rocher
Felt Tip Eyeliner - €15,90-