Dagelijks genoeg water drinken is goed voor de geest, houdt de huid en het lichaam gehydrateerd, geeft het metabolisme een boost en zorgt ervoor dat afvalstoffen makkelijker verdwijnen. Toch is het niet altijd evident om dagelijks aan voldoende liters water te komen. Toen Contigo mij contacteerde met de vraag om hun Cortland Infuser uit te proberen, ging ik daar graag op in. De warme zomermaanden moeten immers een spetterend verloop hebben.


Water lijkt saai om te drinken, maar niets is minder waar. Zo hebben verschillende merken verschillende smaken, dus het is even proeven en zoeken naar de eigen voorkeur. Mocht je dan nog wat extra smaak willen toevoegen, dan is fruit daar perfect voor. Deze zorgt niet enkel voor smaak, maar is ook nog eens gezond. Om jullie verder op weg te helpen, deel ik graag enkele 'waterreceptjes', fruitwater oftewel goede fruit/kruidencombinaties.

Recepten fruitwater
- Muntblaadjes
- Gember en ananas
- Aardbeien en blaadjes basilicum
- Watermeloen en munt
- Munt en limoen
- Komkommer, citroen en munt.
- Citroen
- Grapefruit en rozemarijn
- Meloen, steranijs en aardbei
- Appel en kaneel
- ...

De ingrediënten van het fruitwater kunnen ook een detox effect hebben. Gebruik producten die zo min mogelijk pesticiden bevatten (biologisch geteeld), was ze heel goed en snijd bij voorkeur met behoud van de schil. Laat de fles daarna minimaal 3 uur in de koelkast staan voordat je het opdrinkt zodat de smaak in het water kan trekken. 


Contigo Cortland Infuser
Nu gaan we verder in op de fles. Een hele grote fles is voor iemand die weinig water drinkt doorheen de dag een positieve booster om dat wel te doen. In een fles kan 770 ml water dragen en is (hoera) vaatwasbestendig. Iets wat je niet snel in de handtas zou gooien, want de fles is ongeveer 28,5 cm hoog en 7,5 cm breed, maar wel in een sport- of werktas.


Het deksel is heeft een vergrendelysteem en is daardoor lekvrij. Het is even zoeken hoe het werkt, maar om het simpel uit te leggen: je duwt op het grijze knopje achteraan waardoor het mondstuk opent en je kunt drinken. Er is ook nog eens een extra kleiner deksel voorzien dat je open en dicht kunt klappen als dat nodig is.


Onderaan zit een gedeelte dat je eraf kunt schroeven om het fruit in te doen. Hele kleine mini stukjes komen wel in het water terecht, maar normaal blijft alles onderaan in het compartimentje zitten. Daarna vul je de fles met plat of bruisend water (zie voorgaande recepten) en ben je klaar om de deur uit te gaan.

Na het vullen met fruit ging de fles even in de koelkast.


Ik ben heel erg te spreken over deze Infuser drinkfles. Het zorgt ervoor dat water drinken aangenamer wordt en dat je ook daadwerkelijk meer gaat drinken -wat voor kleine drinkers altijd mooi meegenomen is-. Het is wel een vrij grote fles die veel plaats inneemt, dus meestal haal ik hem uit mijn handtas en plaats ik hem op een vaste plaats op het werk. Fruit- en kruid deeltjes blijven weg uit het water en zodat je enkel een smaakje krijgt in het water. Na het wassen blijven er ook geen geurtjes- en kleurtjes in de fles achter.

Wil je meer over de Contigo Cortland Infuser weten?