't Is weer de tijd van de maand waar we de handjes uit de mouwen steken. Dit project kwam tot stand omdat ik in een winkel een doorzichtige lijst tegen het lijf liep met een hele leuke quote erop die -pardon?- €80 kostte voor een klein exemplaar. Een klein beetje in mijn gat gebeten ging ik naar zelf aan de slag om een nog mooier exemplaar te maken dan ik had gezien in de winkel.


Deze blogpost kwam tot stand i.s.m.
Voor De Makers - BricoBenodigdheden


Stap 1 - Zaag de lijsten in vier stukken zodat het perfect rond het gekochte plexiglas past.

Stap 2 - Neem een groot blad en teken de omtrek van het plexiglas als basis.

Tip - Je kan de lijsten inschilderen naar eigen wens. Zo kan je bijvoorbeeld een ruimte helemaal opfleuren door felle kleurtjes te gebruiken. Of wat dacht je van een zwarte lijst tegen een lichte muur?


Stap 3 - Zoek naar leuke quotes en druk deze af (of maak deze na met de losse pols #bricovoordedurvers)

Tip - Teken de quote eerst in potlood en ga er daarna pas over met stift. Zo kan je nog aanpassingen doen en kan je foutjes vermijden.


Stap 4 - Draai het grote blad om en ga aan de slag met het spiegelbeeld van de quote. Leg het stuk plexiglas terug op haar plaats en schilder de quote opnieuw met de gewenste kleuren.

Tip - Ben je de quote beu? Verwijder deze dan met wat warm water en een doekje. Daarna kan je opnieuw een quote op het plexiglas plaatsen.

Stap 4 - Lijm de lijsten aan het glas vast met universele pattex lijm.


Een erg fijn projectje dat eigenlijk nooit  helemaal af is. Mocht de quote niet meer van toepassing zijn of heb je nood aan verandering, dan kan je deze gewoon wegvagen met een doek en warm water om daarna terug opnieuw aan deze DIY te beginnen. Het vergt wel enige soepelheid in de polsen, maar het fleurt een leeg hoekje meteen helemaal op. Ook als persoonlijk cadeautje kan dit kader helemaal top zijn en kan je op een heel persoonlijke manier iemand verrassen.

Wat is jouw all-time favorite quote?