Een paar van jullie stonden er al voor te popelen en eindelijk is hij gearriveerd. Ik heb het uiteraard over het bezoekje aan Thermae Boetfort dat gelegen is in Melsbroek. Kort na mijn bezoek kreeg ik telefoon voor het krijgen van een klasje - dat is uiteraard goed nieuws -, maar daar is veel (lees: alles) van mijn tijd in geslopen. Goed... laat dat dat verslagje over verwennerij maar beginnen.Thermae Boetfort ken ik al enkele jaren. Ik mocht er namelijk eens een event bijwonen waar er op dat moment een korte toegang gegeven werd tot de Thermen. Omdat het een lange dag was, besloot ik er toen niet op in te gaan en er enkel iets te drinken, maar wat had ik daar spijt van. Het lot bracht deze bofkont terug naar Melsbroek zodat er eindelijk kon genoten worden van vele faciliteiten.

Weetje tussendoor: Het kasteel op Thermae Boetfort is 400 jaar oud. Doorheen de Thermae werden veel historische elementen behouden.

De grootste troef dat de Thermae heeft, is volgens mij toch het kasteel. De verschillende sauna's, sessies, massages ... worden op het hele domein aangeboden en liggen mooi van elkaar verspreid. Dat heeft iets en zorgt meteen voor een prachtige inkleding. Het domein wordt wel gescheiden door het naakt- (Moenia) en badpakgedeelte (Curia). Het naaktgedeelte is het grootste en bevat ook de meeste sauna's (6 stuks!!). Leuk hieraan is dat je een eigen privé plekje krijgt gezien de ruimte zo open getrokken is. De sauna's variëren: kasteelsauna, zoutsteensauna, ijskeldersauna... Mocht je meer willen lezen over deze soorten sauna's verwijs ik graag door naar de verschillende sauna's van Boetfort. Personen zoals mij worden erg graag enthousiast door het ontdekken van een nooit eerder bezochte Thermae, dus daarom bespaar ik jullie liever details. Vooral de sfeer en inkleding zorgen voor rust en puurheid. Het domein en haar geschiedenis werden in volle glorie gebruikt en de oude delen van het kasteel kregen een gloednieuwe betekenis. Op beide delen zijn een zwembad, bubbelbaden en rustmogelijkheden voorzien.

Bij aankomst krijg je een locker toegewezen, een badje om de locker te openen en een persoonlijke kaart met activiteiten die doorheen de dag gepland staan. Het badje dient intussen ook om aankopen op bij te houden die afgerekend worden bij vertrek.

6 Tips voor in de sauna:
· Begin altijd met een plasje. De toiletten vind je aan de start van het thermae.
· Douche altijd voor het nemen van een sauna om schoon en voorverwarmd aan de sauna te beginnen.
· Koel na de sauna goed af door middel van een koude douche
· Las genoeg rustpauzes in en blijf voldoende drinken
· Neem badjas, slippers en badhanddoek mee (of huur ter plaatse)
· Laat je klok thuis en ontspan. Probeer de dagelijkse zorgen los te laten.

Weetje tussendoor: Laat je niet afschrikken door al dat bloot. In de sauna is dat heel gewoon en net fijn omdat je de sauna ervaring beter kan ervaren en hij ook beter werkt. 

De massage ging door in één van de kamers op de bovenverdieping(en) van het kasteel. Belangrijk is daarbij om je kaart die je bij aanvang van het Thermae bezoek afgeeft.

In de namiddag stond er een Gelaatsverzorging met hoofdmassage en rugpakking met algen en een rug-, schouder- en nekmassage gepland. Deze duurde in totaal een uurtje een half wat voor iemand die nooit een massage gewend is geweest, best veel is. In alle eerlijkheid moet ik vertellen dat als je het niet gewend bent de gelaatsverzorging met hoofdmassage ideaal is. Volgens de masseuse was dat ook de meest gekozen massage en dat kon ik goed geloven, want ik viel er bijna in slaap. Het was lang geleden dat ik zo ontspannen was en de dolheid die altijd in mijn hoofd speelt kon loslaten. Puur genieten. En ook hier geldt weer -sorry voor de herhaling, hoor: een prachtige inkleding in een prachtig kasteel.


In het complex zijn zowel een restaurant als een bar voorzien.

Wanneer het middag werd en de magen begonnen met knorren, besloten we het onszelf niet moeilijk te maken en gewoon ter plaatse iets te eten. Het is geen probleem om met de badjas het restaurant binnen te stappen en er gezellig te tafelen. Het menu heeft voor ieder wel wat wils en zelf kozen we de zalmpasta en vegetarische lasagne - in compagnie met de verse ijsthee met perzik. Later keerden we nog eens terug om nogmaals een verse ijsthee te bestellen, gewoon omdat hij zo smaakte.

Bij een bezoek is het mogelijk om voor een arrangement te gaan. Zelf ging ik voor de herfstspecial die volgende dingen bevat:
· Onbeperkte toegang tot de sauna en wellness van de thermen gedurende 1 dag.
· Badjas, handdoeken en badslippers (deze hoef je dus niet mee te brengen)
· Mogelijkheid tot deelname aan de verschillende scrub- en opgietsessies.
· Afscheidsgeschenk.
· Gelaatsverzorging met hoofdmassage en rugpakking met algen (tijdens de gelaatsverzorging) 50’ (individuele behandeling)
· Rug-, schouder- en nekmassagemet kruidenolie 25’ (individuele behandeling)
·  €119 per persoon

Ik kijk terug op een heel ontspannen dagje die ervoor zorgde dat ik met volle overgave aan het nieuwe werk- en schooljaar kon beginnen. Wat een geluk dat ik zoveel jaren later mocht terugkeren naar zo'n ontspannende plek. Best gek als je weet dat het op ongeveer een kwartiertje rijden zich het vliegveld van Brussel bevindt.

Sellaerstraat 42
B-1820 Melsbroek