Elke dag van de deze week heeft een kaarsje of een wax melt gebrand. Kaarsjes brengen wat huiselijkheid en een gezellige sfeer met zicht mee terwijl de dagen korter worden. Ook foto's brengen zo'n decor met zich mee en eigenlijk had ik nog geen enkele foto van ons reisje naar Normandië in huis staan. Met hulp van fotofabriek.nl kwam daar verandering in.


We hebben foto's al overal op zien gedrukt staan. Van stofjes tot hout, maar voor mij persoonlijk was aluminium iets nieuw waardoor het bijzonder leek om eens voor een andere textuur te gaan. Het was ook even zoeken tussen de vakantiefoto's, want we hebben een heel bundeltje aan kiekjes gemaakt. Toch bleef ik steeds terugkeren naar een romantisch exemplaar waar ik met mijn vriend bij de krijtrotsen van Normandië zat tussen de keien. We besloten dat het die zou worden en plaatsten een bestelling die een tweetal dagen later aankwam.


Ziedaar de romantische foto. Deze heeft het formaat 20x30 en is daardoor ongeveer iets kleiner dan een A4 formaatje. Ideaal om toe te voegen op een fotomuur of om de schouw te plaatsen. De foto heeft intussen al heel wat plaatsen gezien, maar in de keuken of op de schouw vinden we hem toch helt leukst. Bijzonder aan de aluminium textuur is dat de foto een enorme weerkaatsing heeft. Deze is licht vergelijkbaar met het effect van een spiegel, maar dan minder intens. Verder heeft de foto een dikte van 2,5 mm met vooraan en achteraan aluminium. Ertussen zit een soort mousse geplet.

Over de fotokwaliteit zijn we erg te spreken. Het gedrukte op aluminium geeft een bijzondere toets met zich mee en is weer iets anders dan drukken op hout of canvas. Het enige minpuntje dat we ervaren is dat de aluminium durft te snijden in de hoekjes. Als deze op een veilige hoogte hangt en er niet onnodig over de randen heen wordt geschuurd -waarom zou je dat überhaupt ook gaan proberen-, dan is er geen enkel probleem. Ophangen kan via een plaksysteem, maar persoonlijk vinden we het leuk om deze foto tegen de muur te doen leunen. Meer info op fotofabriek.nl
Foto Op Aluminium - € 19,99-