Veganisme is een levensstijl waarin gestreefd wordt naar het vermijden van dierlijke producten. Het testen op dieren en gebruik van dierlijke producten in make-up bijvoorbeeld. W7 introduceerde een tijdje terug de 'Very Vegan' lijn: een veganistische lijn die ideaal is voor personen met een op planten gebaseerd leven. 


De collectie bevat foundation, losse poeder, blush, matte bronzer, highight poeder, eyeliner, oogschaduw paletten, mascara, quads, wenkbrauwpoeders en lipsticks. Zelf kreeg ik op de Estetika beurs een quad, blush en highlighter mee naar huis om zo alles verder uit te proberen. Op de beurs kreeg ik ook wat uitleg over het merk en de gehele lijn. Ik had er geen idee van dat W7 Cosmetica zoveel verschillende producten op de markt had gebracht. Ik kende haar meest geliefde producten wel zoals het  In the Buff palette, de Banana powder,..., maar daar bleef het tot dan toe bij. Een groot deel van de insteek haalt W7 bij andere bekende merken en bestsellers en dat merk je soms al een groot deel aan de verpakkingen. Ze snoepen af en toe een ideetje af, maar W7 Cosmetica is vaak iets vriendelijker voor de portemonnee. De Very Vegan lijn is wel 100% het idee van W7 Cosmetica en steekt met kop (en teen) boven de rest uit. In het verleden probeerde ik naast het bekende palette ook nog een eyeliner en mascara en een wenkbrauwpoeder uit van het merk.


Laten we beginnen bij het begin en dat is vooral de mooie verpakking. Het lijkt er niet op dat het om een budgetvriendelijk merk gaat, maar dat is het wel. De stevige doosjes hebben een groene kleur en een mooi hartje op zich gedrukt. Hetzelfde hartje en de liefde voor de natuur staat ook gedrukt in het de producten van de collectie.

Eyeshadow quad in Autumn ambers
In totaal zijn er vier verschillende quads in verkrijgbaar. De kleur Autumn Ambers past helemaal bij de kleurtjes dat het bevat. Je denkt meteen aan het kleurenpalet dat je tijdens de herfst zou tegenkomen. Alle vier de kleurtjes zijn shimmery en bevatten een intens pigment. Tijdens het aanbrengen merkte ik wel een lichte fall out op (poederige kleuren), maar op zich valt er mee te werken. Ik bracht mijn foundation achteraf aan zodat ik na het maken van de look alle 'vuiltjes' die onder mijn ogen gevallen waren, kon wegvegen om vervolgens een likje foundation op te doen. De intensiteit van de kleuren zijn aanwezig en ook het blenden verloopt vlot. Door het blenden vermindert het pigment wel, dus is het nodig om de intensiteit opnieuw op te bouwen.


Highlighting powder Natures Glow
Een intense gloed die toch makkelijk vervaagt in het make-up geheel is wat we zoeken in een highlighter. Goed nieuws want deze doet dat werkje perfect en bezorgt een wit gouden glansje op de jeukbeenderen. Ideaal voor de feestdagen, maar stiekem ook op dagdagelijkse basis fijn om te dragen. Bij dit product merkte ik niet echt fall out op.


Powder blush Sugar Sugar
Net als bij de blush zijn er bij de quad vier verschillende kleuren beschikbaar. Deze hebben een goed pigment en zijn daardoor makkelijk op te bouwen. Ook het vervagen (= blenden) verloopt zeer makkelijk. Nog een groot iets, wat eigenlijk ook het geval is bij de highlighter, is dat het printje met het hart niet snel weggeveegd wordt. Zo ben ik al heel vaak met een dikke kwast doorheen deze producten gegaan en zit de print er nog steeds goed op. Alleen de naam maakt mij niet erg warm. Coral coral was net iets beter geweest dan Sugar sugar.


Ik ben heel tevreden met deze lijn. Hij is niet alleen goed voor de portemonnee, maar is ook goed te blenden en bevat intens pigment. Deze kleurtjes zijn ideaal voor de herfstige dagen, maar ik zie mij deze ook wel tijdens de feestdagen gebruiken. Tot slot heb ik het graag nog eens over de mooie bedrukking met de liefde voor de natuur.

Alle producten zijn online beschikbaar op www.w7cosmetica.nl