December 2017 - Het waren heel drukke dagen om alle voorbereidingen te treffen rond Sinterklaas en Kerstmis. Ik was dan ook driedubbel zo blij wanneer het langverwachte kerstweekend kwam waar mijn verjaardag deel van was. Een terugblik op het feestelijke weekend.


December begon met heel koud weer. Gelukkig gleed Sinterklaas niet weg van de daken en kon hij een leuk verwenpakketje bezorgen. Sinterklaas leek dit jaar verdacht veel op mijn mama.

Schoonzus&vriend gaan over een aantal weken samen wonen. Dat betekent dat ze meubels gaan shoppen, dus ging ik een keertje mee. Ik ging intussen naar decoratie kijken en zag ook een kinderbedje in de vorm van een brandweerwagen. *
*Mijn vriend maakt toevallig brandweerwagens.

Tijd om de klas te versieren met slingers, kerstballen en meer. Hierdoor zit mijn koffer altijd helemaal vol. Ik nam ook mijn verjaardagstaart mee die een bocht helaas niet overleefd heeft met als gevolg overal snoepballetjes in het rond.

Wat een sneeuwtapijt... Altijd leuk om te zien achter het raam, maar helaas moesten we er nog meerdere malen doorheen die dag.

Ik laat elk jaar mijn kerstkaartjes door de kleuters schrijven. Dat doe ik door een voorbeeld te maken in drukletters en die na te laten maken door hen. We gaven elk personeelslid een kaartje.

Wat ben ik vaak naar de tandarts geweest deze maand. Helaas ziet het er naar uit dat het niet zal veranderen. Wordt vervolgd...

Even een foto van de kerstboom bij mijn ouders. Ik hou enorm van mijn gekleurde kerstboom, maar eigenlijk is deze ook best mooi. Zie ik daar cadeautjes liggen??!?

Ik maakte een tutorial over hoe je leuke kerstkaartjes maken kunt. Dit in samenwerking met enkele lieve bloggers/vloggers. Het resultaat van hun deeltje kan je vinden op de Dresses and Daisies Facebook pagina.

Na het werk even uitblazen en genieten van wat hapjes voor de maaltijd. Ook Guustje had nood aan een rustig knuffelmomentje.

En plots was ik jarig. Niet dat het een hele bijzondere dag is, want meestal vieren we het gewoon gezellig thuis. Dit jaar was dat net iets anders en gingen we een weekendje naar Tilburg gevolgd door een dagje Efteling.

Bagel & beans is niet echt gekend in België, maar ik wilde het al een tijdje proeven. Tijdens het bezoek aan Tilburg kwamen we er eentje tegen en hadden we toevallig honger.

Ook 's avonds gingen we gezellig uit eten. We verbleven in het hotel Van der Valk waar we goed onthaald en gesoigneerd werden. Mijn ouders hadden de tafel ook stiekem versierd, dus dat was een bijzondere entree (met bijbehorend verjaardagsliedje).

's Morgens zaten we alweer aan de eettafel. Een groot buffet stond ons op te wachten met veel te bolle buikjes tot gevolg. Niet lang daarna vertrokken we naar de Efteling.


Altijd leuk om met je vriend op de foto te staan.

Het land van de Laven mocht zeker niet ontbreken. We zijn enorme zoetebekjes, dus gingen we lang bij de bakkerij.

Een chocomelkje kan er altijd wel in. De hele Efteling was prachtig versierd met winterse taferelen en zelfs nepsneeuw. Ook de randanimatie was helemaal in orde. Je had geen enkel minuutje de tijd om je te vervelen.

Een ride die zeker op ons to do lijstje stond was Symbolica. Dat is de nieuwste attractie van het park en een hele grote aanrader voor het hele gezin. Het kasteel van de koning doet mij enorm denken aan die van de Droomvlucht. Wat denken jullie?

Tot slot genoten we van een spetterende watershow. Spetterend omdat we de wind helaas niet echt mee hadden. We konden gelukkig snel drogen toen we naar huis reden en het leuke weekend vaarwel zwaaiden.

Hoe was jouw kerst?