Ik was vastberaden om de kerstboom pas na Sinterklaas te zetten. Toch kon ik het niet laten om in het weekend voor Sinterklaas al het gerei van de zolder te halen en de boel te versieren. Ik kreeg namelijk het jaar ervoor de nodige kerstspullen mee van mijn tante - ze gaan al jarenlang mee in de familie - met rasechte oude kerstballen, dus wilde ik er een vintage boompje van maken. Mijn nichtje hielp gezellig mee met het opzetten ervan gezien ze dat weekend kwam logeren.


Het enige wat ontbrak waren de lichtjes. Er zijn bij Action momenteel heel wat lichtjes aan een redelijke prijs te koop. Even wikken of ik voor wit of gekleurd zou gaan, maar ik waagde het op gekleurde exemplaren. Ik nam twee dozen lichtjes mee naar huis, maar achteraf gezien was één doos voldoende.


Vorig jaar maakte ik een artikel om een feesttafel te decoreren in samenwerking met Brico. Die Boa kwam dit jaar opnieuw van pas om de kerstboom mee op te vullen. Later kocht ik ook een glitterband om als slinger te gebruiken, want het had nog iets meer opvulling  nodig. Ook candy candes deden hun dienst om de boel nog vrolijker te maken.


Eenvoudig jutte touw kan dienen als slinger, maar zelf maakte ik er hier en daar strikjes mee. En ziezo... we kunnen gezellig genieten voor de komende feestdagen van de boom. Het enige wat nog mist zijn de cadeautjes eronder, maar er is momenteel bitter weinig tijd om inkopen te gaan doen door de drukte die nu heerst. Hopelijk kan ik online nog de nodige aankopen doen zodat ik niet last minute nog alles in orde moet brengen. En Guustje? Die is ook al helemaal verzot op de boom (en alles wat erin hangt). Cats will be cats.


Staat jouw kerstboom al?
Hoeveel cadeautjes liggen er al onder de boom?