Een kopje koffie kan echt deugd doen. Na het werk heb ik de gewoonte om nog met mijn jas aan naar de keuken te lopen en op het knopje van de machine te drukken. Even wat rust -met een klein koekje- om weer op adem te komen en er daarna weer in te vliegen. Van Damen koffie mocht ik zelfs een pakket met proevertjes ontvangen om dat fijne koffiemomentje nog te verbeteren.


De familiebranderij bestaat al meer dan 90 jaar en haalt haar bonen uit Brazillië, Costa Rica en Guatemala. Er is keuze uit vijf verschillende smaakjes waarvan twee met bonen en 3 gemalen exemplaren. Elk receptje wordt enkel voor Damen koffie gemengd waardoor er unieke aroma's ontstaan. De koffie is vooral te koop bij Krefel en Vandenborre. Voor een gedetailleerde lijst waar de koffie verkocht wordt, verwijs ik graag door naar de site van Damen Koffie.

Damen Expresso D-Luxe (250gr & bonen) - 100% Arabica, ambachtelijk geroosterd pittige mélange voor echte smaakliefhebbers. Een expresso met een romige smaak.

Damen Moka D-Luxe (250gr & gemalen) - Een sterkere koffie die harder is gebrand voor een intense en pittige smaak.

Damen Dessert D-Luxe (250gr & gemalen) - 100% Arabica, ambachtelijk en langzaam geroosterd. Zacht met een elegant aroma.

Damen Déca D-Luxe (250gr & gemalen) - Geen cafeïne en een heel zacht aroma.

Damen Exclusive D-Luxe (250gr & bonen) - 100% Arabica met een krachtig, romig aroma en een lange afdronk.

Genieten jullie ook af en toe van een kopje koffie?