Een voornemen hoeft niet per sè op 1 januari te beginnen. Het kriebelde al een periode om de creatieve toer op te gaan, meer te tekenen, oefenen, iets uit te bouwen wat in mijn vingers zit. Ik kocht een degelijk schetsboek (gedaan met krabbelen op losse papieren om ze vervolgens weg te gooien) en ging aan de probeer.


Al jaren gebruik ik goedkope waterverf van het merk Pelikan. Daar is op zich helemaal niets mis mee en doet het truukje prima. Alle waterverfwerkjes die je nu ziet, zijn gemaakt met de Pelikan doos. Zo maakte ik random verfcirkels en werkte ik ze creatief af., gebruikte ik het thema haunted houses om de techniek uit te proberen of ging ik helemaal los met een nat blad om ze de stroming van de verf beter te leren kennen. Zelfs met spatten kan je leuke werkjes bekomen.


Ook mijn stiften probeerde ik uit in het boekje. Deze stiften zijn goedkope exemplaren uit de Action, maar daarom niet slecht. Het doorbloeden van de pagina (= een afdruk op de volgende pagina), vond ik wel vervelend werken, maar ah... Van proberen kan je leren.


Ook acrylverf is een mooi medium om werkjes te maken. Het grote verschil met waterverf is dat je kleuren over elkaar kunt gebruiken en zo kunt opbouwen zonder dat ze gaan mengen op het papier. De kleur is ook een stuk intenser waardoor je met grote contrasten kunt werken.


Dit is uiteraard maar een glimp van wat er allemaal in mijn schetsboek staat. Zo probeer ik ook de anatomie van de mens verder uit te werken, staan er extreem grote mislukkingen in, maar dat mag allemaal - Ik deel ze liever niet, tho. Haha! Bij elk werk schrijf ik een datum, zodat ik toch een beetje groei kan zien. Dat is het uiteindelijke doel van dit voornemen.

Ga jij af en toe creatief aan de slag?