Lang geleden dat ik nog met vier verschillende kleuren nagellak op mijn nagels rondliep, maar vandaag is de dag dat ik na lange tijd een review maak voor nagellak. Ik moest wel, want als mislukkeling der nagels lakken, gingen de lakjes van Sally Hansen er zo vlot en mooi op dat het een artikel verdiende.


Sally Hansen Miracle gel is een gellak waarbij je geen lamp nodig hebt. De bijzondere topcoat doet haar werk waardoor de lak tot 14 dagen blijft zitten. De kleurtjes die ik jullie mocht tonen zijn zeer gelijklopend in tonen. Zo'n manusje van: "Neen hoor, dat andere rood is heel verschillend bij hetgeen wat ik thuis heb staan."


Waar ik nog blijer van word is het brede, platte kwastje. Hierdoor gaat het aanbrengen makkelijk en kan je egaal werken zonder de verschillende laagjes in elkaar te laten stropen. De nagellak is dun van substantie, maar intens gepigmenteerd (= bevat veel kleur). Tijdens het aanbrengen kwam de kleur na één laagje al volledig tot haar recht. Voor de zekerheid, en om er zeker van te zijn dat de lak een tijdje blijft zitten, legde ik er nog een extra laagje overheen. Afwerken doe je met de topcoat die zorgt voor de langdurigheid. De laagjes drogen snel als je ze dun legt. Zo zijn ze ook het makkelijkst om op te bouwen.

470 Red Eye - Rood met een tint oranje erdoorheen.
474 Can't Beet Royalty - Een rode kleur die je kan linken met Valentijntjesrood.
440 Dig Fig - Rood met een tint roze en een lichte hint van paars
480 Wine stock - Het donkerste rood uit mijn verzameling. Een va-va-voom vampy-/bloedrood


De kleuren mogen dan wel op elkaar lijken: ze zijn de moeite. Ze brachten makkelijk op en blijven een tijdje zitten. De volle 14 dagen zoals beloofd? Neen, maar wel een weekje. Deze moeten gebruikt worden met de topcoat, dus vergeet deze ook niet aan te schaffen als je ze wilt uitproberen. Succes, nagelnoobje!

Te koop bij de drogist
Sally Hansen Miracle Gel - € 11,99- per stuk