's Avonds vind ik het veel leuker om te tafel vol te zetten en knutselprojecten op te starten. Ook de kat bleef niet gespaard, oorspronkelijk wilde ik een kattenhokje bouwen, maar gezien het ontbrak aan karton in huis ging ik maar voor een mini projectje: een halsband. Weg met die televisie en hallo creativiteit!Benodigdheden
Naam van je huisdier gedrukt op papier
Potlood in de gewenste kleur
Krimppapier - schrumpfende Plastik-folie (pipoos)
Knutseltang (action)
Sluiting voor sieraden (ebay)
Mini ringen (ebay)
Touw


Stap 1 - Tik op WORD de naam van je huisdier in en druk het af. Let erop dat je woord 40% zal krimpen door het krimppapier, dus druk het groot genoeg af.

Stap 2 - Neem het krimppapier en leg het op het afgedrukte blad.


Stap 4 - Kalakeer de naam van je huisdier over op het krimppapier.

TIP - Het krimppapier heeft een gladde voorkant en ruwe achterkant. Ik speelde met beide kanten en zag na het bakken dat de gladde kant voor de minste vlekken zorgde. De ruwe kant was dan weer voller van pigment en makkelijker te bewerken. Aan jou de keuze welke kant je verkiest!


Stap 5 - Bak de folie volgens de voorgeschreven normen in een voorverwarmde oven. Het krimppapier zal allerlei kanten uitdraaien, maar geen zorgen, want het wordt uiteindelijk weer plat. Geef het papier de tijd om haar werk te doen.


Stap 6 - Vlecht een bandje. Zelf ging ik op weg met de knooptechniek waar je gewoon knopen blijft leggen zodat het goed stevig wordt. Als je beter kan vlechten dan mij, kan je nog mooiere resultaten bekomen. ;) - Ik kan absoluut niet goed vlechten.

Stap 7 - Maak aan het uiteinde de haakjes vast met de tang en de sluitingen.

Stap 8 - Voeg de naam toe.

TIP - Vernis je werkje voor een langere houdbaarheid.


TIP - Ik maakte de namen ook vast aan een kant en klaar huisdierbandje.


Guustje is heel erg blij met zijn halsband, maar vooral het baasje is trots op de gepersonaliseerde halsband. Twee van deze bestaat er immers niet en het is een leuke manier om je diertje in de kijker te zetten. Veel knutselplezier!

Heb jij een huisdier?