Het wordt tijd dat het ijs gaat smelten en plaats maakt voor kersenbloesems en bloeiende paardenkastanjes. Ook de Champs-Élysées wordt niet gespaard en staat tijdens de lente helemaal in bloei. De kleuren worden intenser in de stad en Parijs voelt de magie van de lente. Parijs, de lente, zomerse kleuren, je favoriete liedje... zijn de kernwoorden van de nieuwe lentecollectie van Paul & Joe.


Over het merk
Paul & Joe werd in 1995 opgericht in Parijs. Oorspronkelijk bestond het merk uit mannenkleding, maar in 1996 werd het verder aangevuld voor vrouwen. Het make-up gedeelte van Paul & Joe een pak later aanvuld, namelijk in 2002, en heeft naast een vaste lijn ook limited editions. De producten zijn exclusief verkrijgbaar en bestemd voor instituten en spa's.

114 French Pop
Zelf kreeg ik het setje Face & eye color in handen om te reviewen. French pop bevat drie kleurtjes die geperst werden in een muziekplaat. Wat steeds weer opvalt bij het merk zijn de originele verpakkingen en het extreem schattige die terug komen. Zo zien we in elke limited edition hier en daar wel een katje, wat niet enkel  voor crazy cat ladies een meerwaarde betekent. 


Wat niet meteen opvalt is dat de 'platen' dun zijn. Zo dun dat je ze zelfs makkelijk in bochten kunt wringen. Op de verpakking staat ook '3 sheets' te lezen en een aantal gram kon ik niet terug vinden. Nog een minpuntje is dat deze producten niet ideaal zijn voor personen met eczeem, huidproblemen, enzovoort.


De verpakking open je door middel van herbruikbaar plaksysteem. Dit systeem zag ik eerder bij bijvoorbeeld make-up doekjes, maar nog niet bij een make-up product. Heel bijzonder bedacht en makkelijk om ergens naartoe te nemen, want het neemt weinig plaats in beslag. Personen die af en toe eens een product durven laten vallen - ik wijs naar niemand - hebben baat bij deze verpakking.


De pigmentatie is zoals het zou moeten zijn. De poeder voelt heel zacht aan en is daardoor ook ideaal om harde lijnen te vervagen. Het viel mij wel op dat ik door het blenden tijdens het maken van een ooglook de pigmentatie verloor, dus moest ik het product goed opbouwen. Wanneer ik de kleuren 114C (oranje) en 114B (donkerroze) gebruikte, zag ik dat het product wat beter bleef zitten en zelfs ging stainen (= kleur achterlaten na het wegvegen). Deze kleuren vond ik ideaal als blushkleur, dus ging ik het snel daarvoor gebruiken. Bij alle kleuren merkte ik een lichte glitter. Het valt niet meteen op, maar tijdens het vervagen, komt het wel naar boven.


Heel leuke producten met een nog leukere inkleding. De pigmentatie is vooral bij de twee donkerste kleuren aanwezig. De lila kleur moet even opgebouwd worden om ook tot haar recht te komen. Helaas zijn de producten niet erg toegankelijk voor personen met bepaalde huidproblemen. Mijn tip is om even langs te gaan bij een verkooppunt en het uit te proberen uit interesse. Zelf reageerde mijn gevoelige huid niet op de producten en ging alles prima, dus het verschilt waarschijnlijk per persoon. Door deze producten ben ik heel benieuwd geworden naar de andere producten van de lijn... Die zien er ook namelijk super skattig uit!

114 - French pop - € 25-

Laat jij je soms verleiden door de verpakking?