Het fenomeen 'puistjes' is niet enkel voor jongeren, maar ook voor jong volwassenen geen nieuwigheid. Zo kan door stress, hormonen, het weer ... eens een ongewenst 'vriendje' opduiken. Ook verkleuringen in het gezicht, wallen, een doorzichtige huid... zijn dingen die we het liefst zoveel mogelijk verdoezelen. Gelukkig bestaat er foundation die je op verschillende manieren kunt aanbrengen. Ik vertel meer over drie manieren die jullie mogelijk niet kennen.


Oval Brush
In het begin dat hij bestond was hij heel erg duur, maar intussen kan je hem ook vinden op Ebay, in de Action of Primark. Dupes uiteraard, maar daarom werken ze niet slechter. Op de oval brush staan er zeel veel haartjes enorm dicht op elkaar en dat is het grootste punt wat hem doet verschillen met normale kwasten. Hierdoor blijft het product vooral op de top van de haartjes liggen waardoor je zuiniger werkt.

Het meest bijzondere aspect aan de kwast is dat het op het eerste zicht aan een tandenborstel doet denken. Door met de kwast de foundation met ronde bewegingen aan te brengen krijg je geen strepen en een mooi dekkend effect (zonder te overdrijven). De kwast is in verschillende maten te koop zodat je ook bij moeilijkere plekjes kunt blenden zoals de neus.


Silisponge
Is het een kippenfilet of iets anders? Eigenlijk is het erg vergelijkbaar en voelt het quasi hetzelfde aan. Dit product staat gekend als de nieuwste beautyblender, maar is in plaats van een spons een doorzichtig glad, siliconen en flexibel iets. Door de zachte textuur heb je minder product nodig dan een sponsje, want er gaat geen product verloren doordat het opgezogen is (typerend voor eens spons). Hierdoor vond ik het persoonlijk wel iets moeilijker in het gebruik. Ik bracht meteen veel meer product aan dan nodig, waardoor het moeilijker werd om alles mooi en egaal te vervagen met een opgehoopt goedje tot gevolg. Het aanbrengen van foundation gebeurt door deppende bewegingen. Wel een pluspunt is dat deze makkelijk schoon te maken is met wat water en een doekje. 
Tip - Te koop bij Kruidvat


Beautyblender
Elk merk heeft intussen wel een beautyblender op de markt gebracht en de fijnste die ik uit de hoop uitprobeerde zijn de originele beautyblender en l'éponge magique van Garancia. Deze heb ik al jaren in mijn bezit, blijven mooi na het wassen en blijven voor mooi geblende foundation zorgen. Andere versies/merken scheurden tijdens het gebruik of tijdens het wassen. Je brengt de foundation aan op verschillende plaatsen van het gezicht, je mag hier gerust zuinig werken, en gaat er daarna met de nat gemaakte spons over met deppende bewegingen. Ook voor fijnere hoekjes zoals de zijkant van de neus zijn ideaal voor deze spons.
Tip - Online te koop bij Ici Paris XL


Kende jij deze manieren van foundation aanbrengen al?