Glowy is helemaal in dit moment. Het stopt niet bij glitterkleren, tasjes, schoenen... want ook het gezicht mag je extreem laten glimmen. Zo zijn highlighters daar ideaal voor (die je intussen in allerlei soorten en maatjes kunt verkrijgen). Het Kristen Leanne palette is zo'n product, een limited edition, dat de meest matte huidjes laat glimmen.


Momenteel zijn er heel wat Youtube sterren die een samenwerking aangaan met een make-up merk. Kristen Leanne maakt met haar Youtube kanaal kleurrijke looks en heeft een grote liefde voor glitter. Een -naar mijn mening- goede match om samen met Urban Decay in zee te gaan, want in de collecties van UD kan je vaak de gekste combinaties en meest ongebruikelijke felle kleuren vinden. De samenwerking heeft meer teweeg gebracht dan deze highlighter, want de collectie telt ook twee oogschaduwpaletten en drie ongebruikelijk lipkleuren met stuk voor stuk vrolijke verpakkingen.

Laten we verder gaan met de verpakking waar hard karton en bubbelgum roze overheerst. Heel wat paletten zijn gemaakt uit hard karton, dus die keuze is geen echte bijzonderheid. Binnenin zit een spiegel met opdruk 'stay gold' en drie grote highlighters. Het is mogelijk om de drie highlighers apart te gebruiken, maar gezien ze zo dicht bij elkaar liggen kan je ze ook met elkaar mengen.


Vertaling van verpakking: "Kirsten Leanne houdt van highlighter en dit bijna net zoveel als ze van Mexicaans eten houdt. Nadat we kibbelden over de gedeelde liefde voor taco's gingen we verder aan het werk voor het ultieme highlighter palette. Draag één kleur of een cocktail van twee of drie voor een zelfgemaakt glowy effect. Blijf goud, vosjes/sluwe personen."

Zonder flits

Met flits

De drie kleuren hebben vooral gemeen dat ze enorm gepigmenteerd zijn en erg van elkaar verschillen. Zo is er eerst een Oranje/bronzen kleur met een warme ondertoon. In het midden vinden we dan weer een wit/gele champagne kleur en daarna een koele lichtbruine kleur. Bovenstaande swatches werden met één veeg gemaakt met mijn vingers en werden gefotografeerd met en zonder flits.


Gezien de highlighter uit grote pas bestaat kan je er met verschillende borstels in vegen. Ik ben enorm fan van de fan brush (badum, tsss), dus grabbelde ik die erbij. Ik merkte wel op dat ik poeder loswreef door er met die kwast in te gaan. Met een kleinere synthetische kwast had ik dit effect niet. Volgende swatches zijn genomen van links naar rechts.


Links - Deze bronzen kleur is ideaal voor iets donkere huidjes. Toch stak deze niet af met mijn warme, bruine ooglook, dus mogelijk grijp ik nog naar deze kleur. Zoals je ziet gaat er veel kleur vanaf en daarvoor heb je niet veel product nodig. Na deze foto ging ik er nog eens over met mijn grote, schone poederkwast en daar kreeg de higlighter een draagbaar effect door die zelf mijn lichte huidje aankon.


Midden - Deze kleur was mijn grote favoriet uit het palette, past perfect bij lichte huidjes en geeft een natuurlijke glow. Hier ook weer een intense pigmentatie en ideaal voor dagelijks gebruik gezien het natuurlijke effect.


Rechts - Dit koele tussenslagje gaat net zoals de middelste kleur iets meer naar het natuurlijke effect. Het viel mij op dat deze geen overheersende bruine kleur achterliet waardoor ik meer op mijn gemak was om deze te gebruiken. Net zoals de voorgangers een intense gloed die op te bouwen is van licht naar zeer glimmend.


Wat ben ik blij met deze nieuwe aanwinst. Enkel de donkerste kleur met warme ondertoon uit het palette zal ik minder gebruiken, maar dat heeft veel te maken met de witte kleur van mijn huid. Iets te donker wat niet wil zeggen dat ik minder ga genieten van de andere twee kleuren. Door de grote pans is het mogelijk om er met verschillende kwasten in te gaan, te mengen of de kleuren apart te gebruiken. Een mooie schot in de roos en ook nog eentje die met een Youtuber werd gecreëerd. De producten kan je in enkele winkels scoren bij Ici Paris XL (Gent, Brussel...) en wie graag online shopt, kan ze ook op de website vinden.

Urban Decay
Kristen Leanne Beauty Beam Highlighter Palette - € 37-