Het vegan assortiment is geen nieuwigheid meer in beautyland en steeds meer personen kopen bewust vegan producten. Vegan staat voor 'vegetarisch' met ingrediënten op natuurlijke basis waar geen dierenleed, proefdieren of dieren voor gedood werden. Ook Kruidvat gaat mee in het vegan-idee en lanceert een gloednieuwe Kruidvat Natures  lijn voor het gezicht.


De lijn bestaat uit een hydrating en sensitive dag- en nachtcrème, anti-age Q10, dag-, nacht- en oogcrème, hydrating oogmake-up, sensitive micellair water en sensitive wipes. Ik koos zelf voor de sensitive wipes en day & night cream en gooide deze in de testtrommel.

Kruidvat belooft dit: 
✔ Natrue gecertificeerd
✔ Vegan, vrij van synthetische kleur-, geurstoffen en parabenen
✔ Gebruik van grondstoffen op basis van siliconen olie en minerale olie zijn uitgesloten
✔ Dermatologisch goedgekeurd.

Kruidvat Natures Hydrating day & Night cream
Dit product heeft ingrediënten als bio-aloë vera, bio-groene thee en hyaluronzuur. Ideaal voor gevoelige huidjes gezien hij vochtinbrengend en herstellend werkt. Voor mijn extreem droge huidje werkte het wel een beetje verslavend. Ik ging voor het slapengaan en opstaan niet één, maar twee keer inwrijven met de crème om verlost te zijn van het trekkende gevoel. Het product zelf trekt makkelijk in de huid en laat een zacht, vochtinbrengend gevoel achter. Ook de geur is zeer aangenaam en 'kruidig'.


De crème is zacht, vrij dun (niet loperig) en trekt daardoor makkelijk in de huid. Het feit dat het in een tube zit, is heel goed gezien, want doordat je er niet met de vingers in moet, komen er geen bacteriën (die aan de vingers hangen) in de tube. Ik gebruikte de crème ook af en toe om te mengen met mijn foundation bij warm weer. Zo kreeg ik een verzorgende foundation die perfect past bij een droge huid en ook nog eens ideaal is bij de zomerse lentedagen van afgelopen tijd.


Kruidvat Natures Hydrating Wipes
Het verwijderen van make-up is even belangrijk als het aanbrengen ervan. Een mooi gereinigde huid voor het aanbrengen van crèmes zorgt ervoor dat de poriën de kans krijgen om te ademen en de crème makkelijker wordt opgenomen in de huid. Deze reinigingsdoekjes werken prima, zijn meteen voorzien van het nodige producten en werken daardoor snel en makkelijk. Het bevat bio-aloe vera en bio-groene-thee-extract. Deze verwijderen onzuiverheden dienen zowel voor gewone als waterproof make-up. Ook ideaal voor gevoelige huidjes gezien het geen alcohol bevat. Alcohol gaat de huid namelijk ontdoen van vocht, waardoor het trekkende gevoel ontstaat.Voor mij zit Kruidvat er boenk op. Heel wat personen hebben minder budget en willen toch diervriendelijke producten kopen. De lijn van Kruidvat werkt goed, is fijn in gebruik en is ook nog eens budgetvriendelijk. Ik zie mij zeker en vast deze producten opnieuw kopen of meerdere producten van de lijn uitproberen. Graag meer van dit, Kruidvat!

Kruidvat
Kruidvat Natures Hydrating Day & Night Cream - € 3,99
Kruidvat Natures Hydrating Wipes -  € 1,79