De tijd van de communies waar we volop in de weer zijn met onze sprotjes zo mooi mogelijk te kleden, kindervriendelijke hapjes te voorzien en tussentijdse spelletjes te bedenken. Gezien de eenhoorn trend momenteel heerst in kinderland, leek het mij leuk om eentje voor te stellen aan jullie. Deze is leuk om vooraf te maken, maar is ook heel goed te doen om met een bende te maken. Easy peasy & kids-proof!Benodigdheden
Karton
Papier in gewenste kleur
Schaar
Knutsellijm
Lijmpistool
Froezelpapier in gewenste kleur
Crêpepapier of inpakpapier
Washi tape


Stap 1 - Druk de unicorn piñata printable af en knip hem uit. Gebruik  hem daarna als sjabloon om de vorm in het karton te knippen.
* 2x unicorn printable
* Meerdere smalle stroken (verschilt per vorm)

Stap 2 - Knip lange, smalle stroken karton.

Stap 3 (Optioneel) - Kleef wit papier op het karton. Zo komen er geen bruine plekjes door als het froezelpapier erop zit. Het witte papier zorgt voor een cleane basis, maar kan ook vervangen worden door andere vrolijke kleuren naar keuze.


Stap 4 - Kleef de smalle stroken recht op de eenhoorn-vorm. Het karton is makkelijk te buigen waardoor de vorm makkelijk te maken is. Je kan dit met gewone lijm doen, maar een lijmpistool werkt iets handiger en sneller.

Stap 5 - Kleef de andere vorm ook vast met het lijmpistool.

Tip - Zorg ervoor dat je niet alle stroken dichtplakt, maar ook een opening laat om het snoep later toe te voegen. 
Uiteraard is het gedeelte met het lijmpistool onder toezicht van een volwassen persoon.


Stap 6 - Tijd om te vullen met snoepjes!


Stap 7 - Plak het froezelpapier vast met knutsellijm. Gebruik niet teveel lijm, want anders wordt het werkje wak/zacht, want niet goed is voor de snoepjes die er al in zitten.


Stap 8 - Versier je werkje met meer froezels, washi tape, de naam van een kindje, zijdepapier en meer. Laat je maar volledig gaan!

Uiteraard kan je allerlei vormen maken naar keuze. Dit van dinosauriërs tot prinsessenfeestjes. Mocht je dit project maken of samen met een kleine spruit proberen, mag je het resultaat altijd doormailen. Dat is alleen maar leuk!

Happy DIY!