Vastberaden keek ik uit naar 27 juni, maar gezien die dag vlakbij het einde van het schooljaar lag, heeft het nog even geduurd voor ik uiteindelijk tot bij de bioscoop kwam. Ik kreeg namelijk kaartjes in de bus om te gaan kijken naar de nieuwste Disney film in samenwerking met Pixar: The Incredibles 2. Heel wat jaren terug was ik al fan van de super familie, dus was ik razend benieuwd naar de tweede film.


Niet te geloven dat er al 14 jaar tussen beide films zit. De jaren zorgden ervoor dat er op vlak van CGI veel veranderde. De effecten die ze nu gebruiken, de emoties op het gezicht van de superhelden, de struggles die we in deze wereld kennen... worden allemaal aangekaart. Er mag dan wel veel tijd zitten tussen de films, het verhaal gaat meteen weer door na het eerste exemplaar. Superhelden worden nog steeds verbannen door de ravage die ze steeds achterlaten en het gezin moet onderduiken na het laatste incident. Tech-miljonair Winston Deavor en zijn zus Evelyn zijn daar niet mee akkoord- ze zijn immers opgegroeid met de liefde voor superhelden- en nodigt Helen, Frozone en Mr. Incredible uit. Door de charme van Helen (Elastigirl) wint hij het publiek voor zich en mogen superhelden weer voluit losgaan. Daardoor moet Bob (Mr. Incredible) wel thuisblijven om te zorgen voor de kinderen. Het verhaal krijgt een grote twist nadat een wel heel sluwe slechterik op het scherm komt: "Screenslaver".

Na verschillende reacties te lezen van recensenten wordt er vrij snel gegrepen naar het label: feminisme. Daar ben ik zelf minder mee eens, maar mogelijk omdat mijn open minded-ness mij niet snel in een bepaald hoekje duwt. Waarom zouden papa's immers niet thuis mogen blijven om de kinderen te zien opgroeien en waarom zou een mama zogezegd een kind beter opvoeden? - Lariekoek. Wat ik wel weer zag in de film was de omarming met spionnenfilms en het feit dat in elke ouder wel een superheld zit. Zou het nu nogmaals 14 jaar duren voor er een derde film aankomt? Wie weet... Ik vond het alvast een uurtje en half vermaak dat voor alle leeftijden telt.

Heb jij The Incredibles 2 al gezien?