Het duurde iets langer of anders voor er een snapshots online kwam, maar dat komt vooral door de minivakantie die ik voor de blog inlaste. De zomervakantie was goed gevuld met een trip naar Schotland, Engeland en met mijn nieuwe rijbewijs. Intens, maar ik zou het zeker niet anders gewild hebben. Ik neem jullie voor een klein stukje mee in die vakantie, terwijl ik stilletjes aan weer begin met de voorbereidingen voor het schooljaar 2018-2019. Wat vliegt de tijd...

De laatste schooldag was nog niet helemaal verteerd of we vertrokken al richting Werchter. Daar trad Ed Sheeran op voor heel (heeeeeeel) veel volk. Een heel mooi concert, maar toch iets te druk naar mijn goesting. Veel geduw, gezweet (het was ontzettend warm), maar alsnog een hele leuke ervaring.

Tijd om te vertrekken op reis! Een reis naar Schotland met de moto: vriend reed en ik achterop. Ik kan nu al vertellen dat het een hele intense reis was. Met de moto reizen is niet heel simpel gezien je niet veel kunt meenemen, geen extra gewicht kunt meedragen... waardoor je eigenlijk gedoemd twee weken dezelfde outfit te dragen. We gingen met de boot tot in Hull en reden zo verder richting Noord-Schotland.

Om kosten te sparen hadden we een tent mee. Vooraf spraken we af dat als we extreem moe waren of het heel hard had geregend we eens een hotelletje mochten zoeken. Deze foto was op de eerste campingplaats waar we de route nog eens bekeken. We hadden niet echt iets vastgelegd (ook geen slaapplaatsen), dus lieten ons leiden door de wegen. Leuk weetje is dat we op deze camping zijn uitgenodigd bij een ex-zwaantje (politie op de motor). Hij vond onze reis geweldig en toonde ons mooie routes voor motorrijders. 

We hadden niets gepland, maar hadden onzelf toch voorgenomen om één whiskey distilleerderij te bezoeken. We zagen een bordje en volgden het wat ons naar 'The Famous Grouse Experience' bracht.

Prachtige natuur en niet extreem toeristisch. Precies wat we wilden!

De route naar Applecross, waar je een bergpas moet passeren, is gekend onder de motards. We lieten ons niet doen en reden er ook over, maar -ooooo- wat ben ik bang geweest voor de grote hoogte! Eenmaal terecht werden we verwelkomd door wilde herten.

Even ons verfrissen in een loch om ons daarna weer op te warmen met een koffietje.

De terugkeer naar Dover moest uiteraard via Engeland gebeuren. We reden goed door zodat we ook nog de Cotswolds konden meepikken. Die dag had het net geregend en waren we doorweekt, dus was het tijd om het hotel-idee te gebruiken. Schoenen voor de verwarming en genieten van een degelijk bed.

We passeerden ook Stonehenge toen we richting Londen reden.

We hingen de laatste twee dagen de toerist uit in Londen. Geen shoppen, maar gewoon rondwandelen en bezichtigen. We  vonden een camping op de stadrand en konden zo met de trein het centrum binnenrijden. 

Op de metro.

OK... Ik kocht toch iets. Ik kon het niet laten om een Waterstones binnen te stappen en kocht eindelijk het script 'The Cursed Child'.


Madame Tussauds en ja... ik heb nog steeds motorkledij aan (zie schoenen). Gelukkig had ik ook een extra kort broekje mee...

Grote aanrader is Camden market. Een gezellig wereldmarktje waar je vanalles kunt eten en kopen. Een nog niet gekend diamantje in Londen.

Het laatste wat we bezochten was de Tower of London samen met London Bridge.

 Terug thuis bij familie!

Veel heb ik er niet over laten vallen, volgens mij was de enige keer zelfs in de snapshots van mei, maar ik ben al een 'tijdje' bezig om een nieuw rijbewijs te halen. In mei behaalde ik mijn theorie, in de zomervakantie had ik mijn lesjes en was meteen geslaagd mijn praktijk examen. Ik mag mijzelf nu pas een volwaardige biker chick noemen. En ik heb intussen ook al een eigen moto...

Als er een nieuwe moto binnen in huis komt, moet hij goed bekeken worden. Even schrikken dat je eerste moto plots zo open staat, maar veiligheid voor alles. Het is een tweedehands moto van enige leeftijd, dus dan is het beter om hem eens uit elkaar te halen.

Wachten in het stadhuis om mijn rijbewijs aan te vragen.

En tadaaa! Hier ben ik dan!

Hoe zag jouw vakantie eruit?