Jaaaa, het is eindelijk zover! We mogen de boekentas klaarzetten voor 3 september. Goed...niet iedereen zit te popelen om het nieuwe schooljaar in te zetten, maar ik heb wel drie budgetvriendelijke tutorials voor jullie klaar om de boel te verzachten. Alle spulletjes kunnen momenteel aangekocht worden in het assortiment van Action!Foil Transfers + Foil
Een boek kaften kan door gewoon kaftpapier te kopen, maar als je de originele toer op wilt kan dat met normaal wit papier. Je kan het bekladden hoe je maar wilt, vol zetten met doodles, beschilderen of folie erop plakken. Zelf koos ik voor de foil manier.

Benodigdheden
Wit papier
Foil transfer (Action)
Folie


Stap 1 - Neem een wit blad.

Stap 2 - Kies een leuk design uit de transfer foil.


Stap 3 - Knip het gewenste design uit en leg de lijmkant tegen het papier. Door het stokje kan je de lijm loskrassen.

Stap 4 - Plak de folie op de lijm en wrijf de overige folie los met je vingers.


Stap 5 - Kaft je boekje met het zelfgemaakt 'kaftpapier'.


Letter stamp set + Metal tags
Deze kan je al in verschillende winkels kopen, maar nu heeft Action ook eeneigen versie te koop. Deze metalen stempels zijn ideaal om het alfabet, woordjes, quotes... in metalen labels te drukken. Dit is leuk om bepaalde voorwerpen te labelen, maar ook als ketting of als bijzonderheid aan de boekentas kan het dienen.

Benodigdheden
Letter stamp set (Action)
Metal tags (Action)
Klein hamertje


Stap 1 - Plaats eender welke tekst op het plaatje. Neem een letter en let goed op hoe je hem plaatst (gezien het in spiegelbeeld is), neem een hamertje en klop de letter in de tag.

Stap 2 - Hang de plaat vast met een touwtje of met de bijgeleverde ketting.

TIP - Kijk heel goed naar de letter voordat je hem plaatst of zorg ervoor dat ze 
eerst alfabetisch staan. - Want bij mij staat er momenteel 'Back to schoot' ~rolleyes


Pins and iron on patches
Een saaie tas kan je makkelijk bijzonder maken door patches of pins. Pins zijn makkelijk omdat je ze, als je ze beu bent, er weer kunt afhalen. Zelf koos ik de meest schattige versie eruit voor op de boekentas.

Benodigdheden
Pins and iron-on patch
Tasje
Strijkzijer


Stap 1 - Leg de patches op de gewenste plaats.

Stap 2 - Leg een handdoek op de patches en strijk voorzichtig de patches vast.

Stap 3 - Laat afkoelen.


Dit waren de extreem gemakkelijke DIY's met producten uit Action. Alle spulletjes zijn zeer budgetvriendelijk en nemen ongeveer een 10-tal minuutjes in beslag. Ideaal voor personen die hun schooljaar met iets uniekere spullen willen inzetten en ze op een persoonlijke manier willen pimpen zonder al te veel moeite te doen. Personen die liever volledig losgaan met DIY's: ga jullie gang! 

Succes op 3 september!