Zoals elke cyclus komt na een periode van het ene een enorme zwaai naar het andere. De dagen worden regenachtig, dus moeten we zelf naar manieren zoeken om warmte in huis te halen. Zo heb ik een makkelijke do it yourself voor jullie waar je een eigen gepersonaliseerde kaars kunnen maken in slechts enkele stapjes. Eentje die alle kanten op kan, maar deze keer voor koffie (Starbucks) liefhebbers ideaal is.


Benodigdheden
Vetkrijt in een bruine kleur
Standaard kaarsen
Lonten voor kaarsen (knutselwinkel)
Party bekers (Action)
Ijsstokjes of rietjes
Trechter (optioneel)
Kookpot
Lepel
Kommetje
Water
Schaar
Lijmstift
Breekmes


Stap 1 - Vul een kookpot met water en breng het aan de kook.

Stap 2 - Breek de standaard kaarsen in stukken en leg ze in het kommetje. Zodra het water kookt in de kookpot, mag je het kommetje in het water laten dobberen.

Stap 3 - Wacht tot het kaarsvet helemaal vloeibaar is geworden. Haal tijdens deze stap de oude lonten eruit.


Stap 4 - Zet een deeltje kaarsvet apart (dit dient als latere slagroom) en voeg bij het andere deel het bruine vetkrijt toe. Goed roeren zodat je een mooie egale kleur krijgt!


Tip - Het overgieten is een stuk makkelijker als je een trechter gebruikt. Het zou jammer zijn om daar een keukentrechter voor te vernielen, dus maakte ik een trechter met een oude fles.

Stap 5 - Zet de nieuwe kaarslont recht in een beker en giet het bruine kaarsvet in de beker. Zet het geheel daarna in de koelkast (hierdoor wordt het sneller harder).


Stap 6 - Maak tijdens het hard worden van de kaars de hagelslag. Dat kan door een vetkrijtje te 'raspen' met een breekmes. Leg dit strooisel aan de kant voor later.


Stap 7 - Wanneer de bruine kaars hard genoeg is, kan je de overgebleven witte standaard kaars terug opwarmen en laten smelten. Na het smelten haal je het uit de kookpot en ga je goed roeren met een lepel. Hierdoor gaat het stollen, maar op een brokkelige manier. Wanneer de substantie al wat meer begint te lijken op slagroom mag je het bovenop de kaars doen.

Tip - Zorg ervoor dat de kaars goed gestold is voordat je de slagroom erop doet. Zoniet zakt het geheel naar beneden.


Stap 8 - Strooi de 'hagelslag' van stap 6 over de kaars.

Stap 9 - Zet de kaars terug in de koelkast en laat hem helemaal hard worden.


Stap 10 - Druk de Starbucks free printable af, knip hem uit en plak hem op de kaars.


Ik hoop dat ik hiermee jullie herfstige dagen wat sfeervoller heb gemaakt. Deze do it yourself is ideaal om te doen tijdens een regenachtige dag en kan ook met kinderen super zijn, mits een helpende hand. Succes!

Wat doen jullie bij regenweer?