Urban Decay soigneerde ons doorheen de jaren met heel wat kwalitatieve paletten, dus lag de lat heel hoog bij dit nieuwe Born To Run palette. Afgelopen zomer kon je er het ene review na het andere over lezen,  maar hier bleef het nog even stil door volgende reden: het zit zo in de routine gebakken dat ik gewoon vergat om erover te schrijven. Een review met een positieve noot en een palette waarmee ik letterlijk overal naartoe wil rennen. - Koffie dabei."Gebruik je vaak meerdere makeup paletten voor één look? Dan is het Born To Run oogschaduw palette jouw nieuwe on-the-go favoriet! Het biedt eindeloze bestemmingen aan in een travel-ready verpakking. Met 21 tinten en spiegel ben jij klaar voor een nieuw avontuur. Welke tint je ook uitprobeert, het palette is zo ontworpen, dat het past bij ieder huidtype en iedere lifestyle. Gemaakt met onze unieke formule die iedere kleur een fluweelachtige textuur geeft en gemakkelijk te blenden is."

Een palette met 21 kleuren in één palette waarvan de pans ook nog een degelijke afmeting hebben. Niet klein, maar net gepast om goed in de hand te liggen bij het make-uppen van anderen. Ook verschilt dit palette qua uitstraling sterk met haar voorgangers, werd het gemaakt uit stevig plastic en karton, maar voelt het toch niet goedkoop aan.


Het merk liet zich deze keer inspireren door 'reizen'. De verpakking staat vol met gekleurde reisfoto's en die kleuren vind je terug aan de binnenkant. Een palette waar je volop kunt mee experimenteren, kleuren combineren en eigenlijk ook een naturelle look mee kunt maken. Zoals eerder vermeld werd het tijdens de zomer van 2018 gelanceerd, maar het kan elk seizoen wel een passend kleurtje voorschotelen.


De buitenkant is heel wat, maar de binnenkant vertelt nog zoveel meer. Van Urban Decay verwacht je een sterk pigment en dat is bij dit palette ook het geval. De oogschaduw is rijkelijk gepigmenteerd en heeft prettig weinig fall-out bij het aanbrengen ervan. Het is wel zo dat door het vele pigement een kleine 'stain' achterblijft op het ooglid, waardoor het vervagen wat stroever liep. Aanbrengen, meteen vervagen zodat het product geen tijd heeft om in te trekken, is de boodschap. Ook een goede primer, ik raad de Primer Potion van Urban Decay aan gezien ik deze zelf al jáááááren gebruik, doet wonderen. De kleuren zijn een mix van mat naar shimmer en een metallic afwerking.

Breakaway, Stranded, Blaze, Weekender, Still Shot, Riff, Good as Gone

Hell Ride, Baja, Accelerate, Guilt Trip, Ignite, Smog, Wanderlust

Wildheart, Punk, Double life, Jet, Drift, Radio, Big sky

Na de nemen van de swatches gebruik ik een cleanser om alles weer weg te boenen. De oogschaduw 'staint', dus laat kleur achter na het aanbrengen. Een vettere cleanser of olie werkt net iets beter.


Hierbij staat het palette nog eens in volle (en welverdiende) schijnwerpers, want ook deze keer heeft Urban Decay ons niet teleurgesteld. Gewaagde kleuren, ja, maar wel een mix waardoor je uit je eigen comfort zone durft te stappen. Zo maakte ik een naturelle look (voor een trouw) bij mijn schoonmama en maakte ik het geheel speelser door onder haar ogen een blauw-vervaagde lijn te plaatsen. Of ging ik eens voor roze op het ooglid in plaats van bruin. Meteen heel wat kleuren bij de hand, dus nam ik het heel graag mee om niet alleen mijzelf, maar ook anderen mee op te maken. 

Born To Run Palette - €51-