Heerlijk genieten onder de douche met de geur van zijdeboom- of kersenbloesems. We wagen ons blijkbaar dichter bij het mooie Japan waar de bloesems, sakura, het land helemaal doen herleven. Daar blijven ze maar enkele dagen mooi in bloei staan, maar dankzij deze twee Kneipp formules kunnen we het hele jaar door blijven genieten.


Cream & Oil body scrub
De melkwitte benen zien terug het licht door het warmere weer, dus ligt het gebruik van bronzers weer in de routine. Voor het aanbrengen van bronzingproducten is het goed om vooraf goed te scrubben, om vlekken te voorkomen en een egaal bruin kleurtje te krijgen. Natuurlijk is het goed om het hele jaar door te blijven scrubben om de huid te doen herleven. Deze scrub belooft een zijdezachte huid door het gebruik van fijne suikerkristallen, een rijke oliecrème die de huid verder voedt, geen gebruik van paraffine, siliconen en minerale oliën, natuurlijke verzorgende werkstoffen en een geschikte werking voor alle huidtypen. Het product heeft een zachte geur en haalde zijn inspiratie bij zijdeboombloesems.


Ik gebruikte de scrub 1 keer per week tijdens het douchen op de vochtige huid. Door het masseren van de stevige scrub in de huid lieten de dode huidcellen snel los en deed de olie meteen haar werk. Persoonlijk heb ik een zeer gevoelige, droge huid, maar de scrub irriteerde niet verder en voelde achteraf fijn aan - bepaalde scrubs laten een geschaafd gevoel achter. Een nadeel aan die olie is dat het niet alleen de huid, maar ook de ondergrond van de douche glad maakte. Een beetje gevaarlijk, dus vergeet zeker de grond niet goed af te spoelen. Wanneer je de scrub afspoelt op de huid laat hij een verzorgend olielaagje achter, maar voor gevoelige huidjes is het aangewezen om de olie gewoon verder te laten drogen op de huid (of hem af te deppen).

Weetje - In China worden de bast en bloemen van de zijdeboom al eeuwenlang in de traditionele geneeswijze gebruikt. Tegenwoordig wordt de zijdeboombloesem gebruikt in verzorgingsproducten vanwege de heerlijke geur en de ondersteuning van de elasticiteit van de huid.


De substantie van het product is een combinatie van zacht en hard. Het product heeft een vrij dikke korrel die stevig inwerkt op de huid, maar door de combinatie met de zachte olie ontstaat meteen een verzachtend en gehydrateerd effect. 


Kneipp Douche foam cherry blossom
Duizenden producten kenden al hun weg naar de douche: gels, vaste zepen, oliën, foams... Dit exemplaar is het nieuwste exemplaar van Kneipp op basis van kersenbloesemextract en rijstkiemolie. De formule is sulfaatvrij en zorgt voor romig zacht schuim. Voor gebruik is het aangewezen om goed te schudden. Eerst komt er een gelachtige substantie vrij die meteen vervormt in schuim. Dit schuim wordt niet heel dik, maar is wel dik en fluffy genoeg om fijn te werken. De olie in het product voedt de huid terwijl de lichte geur van kersenbloemen alles vervolledigt.


Net zoals de vorige vermelde scrub heeft dit product natuurlijk verzorgende werkstoffen, zijn er geen kleurstoffen, paraffine, siliconen en conserveringsmiddelen toegevoegd, er zijn geen SLES en SLS (sulfaten) en is het geschikt voor alle huidtypen. Kneipp heeft de expertise om de mildere variant SLES zo toe te passen dat de huid niet uitdroogt, maar gezien een grote groep klanten liever geen sulfaten terug vindt in hun producten, maar wel schuim, werden er geen toegevoegd. 

Weetje - Rijstkiemolie betekent ‘bijzonder licht’ en staat bekend om zijn huidverzorgende eigenschappen. Het wordt gebruikt om de huid glad, gezond te houden en het beschermt tegen veroudering. De olie wordt diep opgenomen in de huid waardoor de elasticiteit verbetert.


De substantie van het schuim is zacht en romig wat voor het een heel fijn gevoel zorgt op de huid. Voor zee(ee)r droge huidtypes is het mogelijk dat het gevoel achteraf een beetje trekt, dus ik raad aan om er nog een voedende olie over te doen na het douchen. Personen met een gemengde of vette huid mogen naar hartenlust blijven foamen.

Weetje - Kersenbloesem is een symbool van schoonheid en een nieuw begin. Het extract van de kersenbloesem werkt kalmerend en verzorgend voor de huid. Het is daarom een waardevol ingrediënt.


Kneipp
Kneipp Cream & Oil body scrub - € 5,99-
Kneipp Douche foam cherry blossom - € 4,79-