We hadden de ene Disney film nog niet goed verwerkt of er stond al een andere klaar. De live-action remakes van Disney worden verwelkomd door elke Disney fan, jong en oud, maar ook het vervolg van de klassieker Toy Story passeerde de revue. 


The Lion King
In de geheel nieuwe Disneyfilm van regisseur Jon Favreau, reist The Lion King naar de Afrikaanse savanne waar een toekomstige koning is geboren. Simba adoreert zijn vader, koning Mufasa, en neemt zijn eigen koninklijke bestemming ter harte. Maar niet iedereen in het koninkrijk viert de komst van de nieuwe welp. Scar, Mufasa's broer - en voormalig erfgenaam van de troon - heeft zijn eigen plannen...

De meesten van jullie zullen vast de versie uit 1994 gezien hebben en het zelfs een deel van hun jeugd noemen. Deze film is een remake van de bovenste plank waar de dieren er erg realistisch uitzien, Afrika uit de doeken wordt gedaan... en waardoor je na de film eigenlijk het liefst naar een reisbureau rent om een vlucht te boeken. Het verhaal zelf wordt op precies dezelfde manier verteld zoals we hem kennen waardoor het nostalgisch aanvoelt en je alle liedjes uit het hoofd kunt meezingen. Een aanrader voor jong en oud.Aladdin
Aladdin is het spannende verhaal van de charmante straatrat Aladdin, de moedige en zelfbewuste prinses Jasmine en de geest die mogelijk de sleutel is tot hun toekomst dat zich afspeelt in de fictieve havenstad Agrabah.

Aladdin had al heel lang een plaatsje in het hart veroverd met zijn eerlijkheid, herkenbaarheid (de jongen uit de straat (letterlijk dan))... dus was het aftellen tot de film weer op het grote doek kwam. De 'nieuwe' Aladdin was even wennen, maar na een tiental minuten sijpelt het door dat dezelfde eerlijkheid perfect wordt vertolkt. Een vernieuwende twist met een knipoog naar de versie van 1992, een paar (prachtige) nieuwe liedjes en acties die tot op vandaag de dag ter harte worden genomen. De Yasmine van 2019 heeft namelijk nog meer pit dan die van 1992 en dan heb ik nog niets verteld over Geestje...Toy Story 4
Woody heeft altijd vertrouwen gehad in zijn plek op deze wereld. Zijn grootste prioriteit is de zorg voor Andy en Bonnie. Wanneer Bonnie's tot speelgoed omgetoverde handenarbeidprojectje, genaamd Forky, zichzelf als 'vuilnis' ziet en niet als speelgoed, besluit Woody hem te laten zien waarom het leuk is om speelgoed te zijn. Wanneer Bonnie haar speelgoed meeneemt op een familietripje, wordt Woody door een onverwachte omweg herenigd met zijn oude vriendin Bo Peep. Na jaren alleen op pad geweest te zijn, heeft Bo een avontuurlijk karakter gekregen, dat in schril contrast staat met haar breekbare porseleinen buitenkant. Maar nadat Woody en Bo erachter komen dat er een wereld van verschil tussen hen beiden is, ontdekken ze al snel dat er meer dringende zaken zijn om zich druk over te maken.

Waar was Bo Peep weer gebleven? Vanaf Toy Story 3 was het een raadsel waar het liefje van Woody was - Geen zorgen, want in deze film wordt alles duidelijk. De film kan ik omschrijven als emotioneel, meeslepend, vol liefde... De oudere generatie die de film zal bekijken zal ook met een ander gevoel wegwandelen dan de jongsten. Zo wordt er verandering, veroudering... aangekaart dat bij het leven hoort, maar soms moeilijk is om mee om te gaan. Zo pinkte ik af en toe een klein traantje weg, moest ik vijf minuten daarna keihard lachen... een emotionele roller coaster en een feel-good gevoel toen ik de zaal verliet.
En ook nu weer staan er heel wat Disney films klaar om op ons afgevuurd te worden. Naar welke film heb jij laatst gekeken of kijk jij naar uit?