Personen met droog haar kunnen wel wat extra voeding gebruiken na het wassen. Zo heb ik na het wassen met een shampoo vaak een après spoeling bij de hand die ervoor zorgt dat het er gezonder uitziet en makkelijker te stylen valt. Ook haarmaskers kunnen voor een extra boost zorgen net zoals deze hairfood; want het haar smult een 3-in-1 maskertje met gemak op.


Aloë Vera kent haar oorsprong in het Midden-Oosten. De plant wordt gekweekt voor sapjes, als wondermiddel, zonnebrand en cosmetica. Ook huidproblemen zoals eczeem, wondjes, acne, ontstekingen... kunnen verminderen en onderzoek toonde zelfs aan dat het ook helpt tegen haaruitval en roos.


Garnier Fructis Hair Food is vegan; bevat geen siliconen, parabenen of kunstmatige kleurstoffen en werd ontwikkeld voor mensen met normaal tot droog haar. De ingrediëntenlijst is een mix van plantaardige oliën ter vervanging van siliconen zoals kokosnoot-, soja- en zonnebloemolie. De Aloë Vera zorgt er dan weer voor het haar heel zacht wordt en meteen ontwart. Dat scheelt enorm bij het kammen van het haar na het douchen en de verdere styling/verzorging ervan. Het zachte gevoel zorgt voor een gezonde uitstraling. 


De textuur van het product is licht en heeft een smeuïge liquide vorm. Het kan zowel als conditioner, masker als verzorging gebruikt worden. 
Conditioner: Na het wassen van het haar nam ik een kleine hoeveelheid product en wreef ik het over mijn gladde haar. Even in laten trekken en afspoelen met zacht haar als resultaat.
Masker: Heel vaak gebruikte ik het product niet als masker gezien ik mijn haar liever was om het te verzorgen dan er een maskertje in te doen. Het is een kwestie van gewoonte... Ik gebruikte het product royaal zodat alle haarpuntjes voeding kregen en liet het even intrekken. Daarna spoelde ik het uit waardoor hetzelfde zachte resultaat ontstond die bij de conditioner het geval was.
Verzorging: Heel droog haar zorgt voor droge puntjes en daardoor onverzorgd ogend haar. Daarom smeerde ik af en toe met een lichte hand en weinig product de haarpunten in met het haarmasker. Werkte prima.


Ik ben aangenaam verrast door dit product. Ik was al gewend om na het wassen van mijn haar over te schakelen naar een après shampoo en ook na de testfase bleef ik deze erbij nemen. Hij maakt het jaar intens zacht en gevoed wat als voordeel heeft dat het er na het drogen ook veel gezonder uitziet. En het ruikt bovendien ook nog eens heel lekker. Naast de Aloë Vera geur is er ook een Papaya Hair food (voor beschadigd haar) en een Banana Hair Food (voor droog haar) te verkrijgen.

Garnier Fructis
Hair Food Aloë Vera Hair mask - €7,49-