Het artikel dat de start kent in 2019 en online komt in 2022. Zo'n vaag artikel waarvan ik toen dacht: "Tof om te delen!", maar die voorbijgestoken werd door nieuwe ideetjes en zo in de vergetelheid raakte. Nu... drie jaar later is het nog steeds van toepassing en hebben we nog steeds heel veel plezier van ons kruidenhoekje, waardoor het toch eens hoog tijd wordt om het eens neer te typen.

.
.
.

Gezien we een grote tuin en terras hebben, zijn er heel veel hoekjes om vanalles te organiseren. Tegen het huis aan hebben we het tafeltje en de stoelen gezet die we van balkon haalden van het appartement. Perfecte hoekjesvulling, maar gezien er plaats boven was; nog heel wat meer mee te doen. Tijdens een bezoekje aan een shop vonden we rekjes met bijbehorende hangpotten. Stiekem heel makkelijk zelf te maken, maar gezien we al zoveel DIY'en eens de moeite om lekker lui aan te kopen.


Kruiden kan je vinden in tuincentra, maar ook in supermarkten. Met de juiste verzorging kunnen deze kruiden lange tijd meegaan, maar als ze te groot worden is het goed om ze in volle grond te plaatsen. Zo kan bijvoorbeeld munt enorm uitbreiden, dus is het beter om deze van de eerste keer in volle aarde te stoppen (lekker als thee, voor in mojito...). Betere kruiden voor aan de muur zijn: peterselie, pijpajuin (gebruiken, afknippen en opnieuw in een pot steken), basilicum, bieslook, enzovoort. Wij hebben dan wel een grote tuin, maar deze methode van kruiden houden is ideaal voor kleine tuintjes, balkonnetjes... gezien het absoluut niet veel ruimte inneemt.

Houden jullie kruiden/groeien groentjes/... in jullie tuintje?