De appel valt niet ver van de boom, want het toilettasje van onze tweejarige groeit en groeit... en is richting het uitpuilende exemplaar van haar mama aan het gaan. Zo zijn er een aantal verzorgingsproducten die we maar al te graag dicht bij de hand hebben tijdens de ochtend- en avondroutine, maar die niet iedereen zo vanzelfsprekend vindt.


Tangle Teezer - Elk gezinslid heeft er al eentje - behalve onze dochter. Tijd om daar verandering in te brengen, dus kocht ik tijdens het laatste kappersbezoek eentje aan. De Tangle Teezer is ideaal voor het zacht ontklitten van alle types haar; dit zowel nat als droog.

Propolis - Wie mij al lang volgt weet dat we niet echt van medicijnen houden, dus schenken we veel waarde aan oplossingen die we in de natuur vinden of supplementen die het lichaam helpen iets te verslaan. Zo brengt de kleine af en toe wel iets mee van de crèche wat je liever niet in huis hebt: een hoestje, slijmpje... dus verhelpen we dat graag met een koffielepeltje propolis hoestsiroop.

Mustela - Deze lichaamsmelk hydrateert babyhuidjes, maar ruikt vooral extreem lekker. Als je zou moeten beschrijven hoe een baby ruikt, denk ik dat deze beschrijving goed in de buurt komt.


Tartine Et Chocolat - De geur die ikzelf als kindje had en dus ook op de bucketlist voor onze dochter stond. Mijn mama deed hem cadeau en sindsdien zit hij in het dagelijkse tasje. Dagelijks doe ik hem niet op, maar wel op bijzondere gelegenheden. Dit geurtje heeft noten van eikenmos, kamperfoeilie, meiklokje, bergamot en citroen.

Oral-B + tandenborstel - Oefenen op het tandjes poetsen is al iets wat we een tijdje inburgeren in de routine voor het slapengaan. Meestal gaat het er nogal speels aan toe: ze begint lichtjes te schrobben op de tanden, zuigt dan alle tandpasta weg, schrobt nog een beetje, enzovoort.

Inotyol - Iets wat niet op deze foto staat omdat de tube er niet zo fris meer uitziet door gebruik is  Inotyol zalf. Een dik, plakkerig, bruine... zalf die iedereen wel kent uit de kindertijd en die voor ons al heel veel heeft geholpen. Zo probeerde ik vanalles uit (vooral toen ze nog een stuk kleiner was) om haar rode billetjes te verzorgen. Enkel dit product deed meteen haar werk en zorgde voor een gezond achterwerk. Ook de crèche kreeg een exemplaar mee om onze dochter mee te verzorgen tijdens het verversen van de luier.

Wat zit er in jullie dagelijkse kinderbakje?