Ik loop al een tijdje met een pruillip rond met als volgende reden: mijn favoriete bronzen ketting in de vorm van een ster ging verloren. Een mooi sieraad kan een outfit afmaken, maar sommige sieraden hebben een zeer persoonlijke waarde waardoor je ze nog meer koestert. Kaya Sieraden maakt speciale momenten en ideeën tastbaar, dus perfect om een nieuw sieraad aan te schaffen.


Over Kaya sieraden - Toen de dochter van Tanja, Kaya, 3 jaar werd, plunderde ze dagelijks het sieradenkistje van haar mama. Voor een feestje wilde ze net hetzelfde sieraad als haar mama dat het opschrift: "dan kan iedereen zien dat we bij elkaar horen", had. Dat was nergens te vinden, dus begon Tanja in 2012 een eigen sieradenbedrijf.

Weetje - Per sieraad wordt een bedrag gedoneerd naar de stichting Eduki. Dat zorgt ervoor dat kansarme kinderen naar school kunnen in Gambia.

Het kiezen van een ketting ging heel snel. De site heeft heel wat smaakjes zodat iedereen er wel iets kan vinden. Een ketting graveren leek één van de leukste opties en gezien ik mij al een tijdje vergaap aan muntjeshangers, besloot ik ervoor te gaan. Dat het een bronzen kleur zou hebben, stond ook al vast, maar eigenlijk kan je alles van kop tot teen personaliseren zoals: de lengte van de ketting, de uitstraling ervan, lettertype van het zelfgekozen opschrift, grootte van alles... Uiteindelijk rekende ik af met volgende keuzes: 18 karaat Rosé goud verguld, gravure: "No rain, No flowers", lettertype Lief, ketting bolletjes en beaded disc groot. Een dag later -echt- zat de bestelling al in de brievenbus. Het pakket kwam aan in bubbeltjesplastic en daarin zat een klein lief doosje met de ketting erin.Ik kijk misschien een beetje beteuterd op deze foto, maar wilde de ketting eigenlijk vooral goed in beeld krijgen. Sinds ik hem binnen heb, draag ik hem elke dag. Het is een zeer gepersonaliseerd exemplaar dat niemand anders heeft (tenzij je hem exact laat namaken natuurlijk). Dat heeft wel als voordeel dat als ik hem nog een keer verlies; ik hem gewoon opnieuw laat maken. Hij gaat volledig mee met de trend van het moment (muntjeshangers) en heeft mijn ideale lengte gezien ik alles kon kiezen. Dat ik hem mooi vind en dat het er perfect uitziet zoals ik het wilde, is een feit! Ook het doosje waarin de ketting geleverd werd is prachtig en zorgt ervoor dat alles meteen mooi verpakt is, mocht je sieraden cadeau willen doen.


Dit was een cadeautje voor mijzelf, maar ik weet zeker dat dit ook een leuk iets is voor mama's, dochters, papa's, familie, vrienden... De bestelling kwam razendsnel aan en bevatte precies wat ik bestelde (en wilde). Een zeer gepersonaliseerd iets, dus ook meteen iets om te koesteren. Misschien een tip voor Valentijn? Wat denken jullie?

Ketting bumpy disc met gravure