Kruidvat heet een groot assortiment producten, maar heeft ook heel wat producten te koop die ze zelf hebben ontwikkeld. Ik ging een hele tijd terug langs bij de winkel en koos 5 producten uit die ik graag in de testtrommel wilde gooien. Nu... enkele maanden later is het tijd voor een oordeel.


Originals Vitamine C dag- en nachtcrème
De kruidvat lijn kent al heel wat vitamines en nu werd ook C toegevoegd aan dat lijstje. Vitamine C is een wateroplosbare vitamine die vooral belangrijk is voor een goede weerstand. Daarnaast zorgt het voor gezonde botten, tanden, huid en bloedvaten - een goed functionerend zenuwstelsel, energievoorziening en vrije radicalen (die een rol spelen bij verouderingsprocessen).


De dagcrème werkt verkwikkend, verfrissend en geeft een gloedje aan de huid. Niet enkel de huid krijgt een energieboost, want het wordt intussen ook verzorgd. Vooral de substantie van het product is fijn (zacht en liquide), maar ook de geur is aangenaam; doet denken aan zachte sinaasappel gemengd met roosjes. De nachtcrème zorgt dan weer voor een herstellend vermogen en heeft een veel dikkere structuur dan de dagcrème waardoor hij 's nachts in alle rust kan intrekken.Solait face bb cream SPF 30
Dit product behoort tot de ultieme favoriet van een medeblogger, dus besloot ik het ook eens te testen. Ik heb een beetje een haat-liefde relatie met BB creams gezien ze meestal te donker blijken te zijn voor mijn bleke huid. Mevrouw in kwestie overtuigde me, dus hier zijn we dan... zoveel maanden later. De BB cream met SPF 30 dient voor het gezicht, hals en decolleté. Door de ingekapselde pigmenten past het zich na aanbrengen direct aan volgens de kleur van de huid (hoe meer je aanbrengt, hoe intensiever de kleur) en zorgt het voor een fris gevoel door arganolie, cafeïne en gemberwortelextract.


De crème heeft een volle textuur, maar smeert wel goed uit. De groene kleur die je eerst krijgt uit de tube verdwijnt heel snel en verandert in een huidskleur met een ietwat oranje schijn. Ook heb je absoluut niet veel nodig, want er is meteen een heel deel huid ingesmeerd. Het is ook niet zo dat de huid volledig bedekt wordt, maar het krijgt enkel een waasje over zich heen (waar SPF is in verwerkt). Het had mooi kunnen zijn, maar voor mij was deze het toch niet helemaal; vooral omdat mijn hoofd een andere kleur had dan de rest van mijn lichaam - wat gewoon vreemd is.


Wimperserum lash booster
Hier lazen jullie vast al over op andere sites en als dat nog niet gebeurde; het is zover. Dit wimperserum zat vroeger in het Kruidvat assortiment, ging er een tijdje uit en is nu weer volledig terug. Het zorgt ervoor dat wimpers langer, dikker en voller worden door een actief 3-peptidencomplex en hyaluronzuur productje. Na vier weken moeten de wimpers 27% langer zijn en zijn ze intussen hersteld.


Eén keer per dag (best voor het slapen gaan) breng je het serum aan in een dun lijntje langs de bovenste wimpers. Na 16 weken elke dag te gebruiken zie je het beste resultaat van het product en daarna mag je afbouwen door nog 3 tot 4 keer per week aan te brengen. Het resultaat is er zeker en vast ...maar... het is nodig om het goed te onderhouden. Het is ook even doorbijten voor je daadwerkelijk verschil ziet.


Holografische glitterpleisters
Hier kan ik maar weinig over zeggen, behalve dat het nu extra leuk is wanneer een pijntje de kop opsteekt. Wie wil er nu geen glitters op zijn/haar lijf? Elk pakket bevat 18 stuks die leuk zijn voor zowel volwassenen als kinderen.


Q10 booster drops & Hyaluron booster drops
Q10 booster drops - Deze drops bevatten een intensief age-protect concentraat met Q10, dus vooral rimpels worden hiermee bestreden. Het product bestaat uit acaibes, vitamine E en co-enzym Q10 die de huid beschermt tegen vrije radicalen die intussen ook huidcellen nieuwe energie geven. De drops doen het best hun werk op een gereinigde huid, daarna mag je het aanbrengen op het gezicht, hals en decolleté door in te masseren en lichtjes in de huid te tikken. Na de drops kan je de gewone dagverzorging aanbrengen.

Hyaluron booster drops - Deze drops dienen vooral voor extreem droge huidjes intensief te hydrateren. Het bestaat uit sfingolipiden, hyaluronzuur en gerst. Ook hier moet je het product gebruiken zoals voorgaande drops.


Originals vitamine C nachtcrème en dagcrème - € 2,29-
Solait face bb cream SPF 30 - €?
Wimperserum lash booster - € 9,99-
Holografische glitterpleisters - € 1,79-
Q10 booster drops - € 4,99-
Hyaluron booster drops - € 4,49-