Samen met vriendlief zat ik eens samen om te bedenken welke investeringen we nu de beste vonden van het jaar en welke we meteen zouden aanraden. We wonen nu een jaartje in ons 'nieuwe huis' en kochten belangrijke dingen zoals een wasmachine, vaatwas, droogkast, diepvries..., maar deze dingen zijn zo voor de hand liggend dat het waarschijnlijk geen interessante investering is om te melden. Na een tijdje kwamen we met deze investeringen op de proppen die ons leven oprecht makkelijker maakten.


Elho Loft Urban Green Wall Rack
Hier en daar houden we ervan om maaltijden bij te kruiden en nog het liefst met verse exemplaren. Toen we nog op het appartement woonden, kochten we een plantje om éénmaal te gebruiken en (helaas) daarna in de vuilbak te kieperen wegens plaatsgebrek. Daarom net zochten we naar een leuke manier om kruiden netjes en zonder teveel werk bij te houden. De meesten kiezen ervoor om een stukje tuin vrij te houden of een plantenbak op het terras te plaatsen, maar dat leek ons iets teveel gedoe. Toen we deze Elho Loft Urban Green Wall Racks (hele mond vol) zagen, kochten we het meteen en hingen ze vlakbij het huis. Deze rekjes dienen eigenlijk voor tuinen die niet veel plaats hebben, maar het werkt ook voor ons. Je kan de rekjes vullen zoals je wilt, bloempotten kiezen in verschillende kleuren en maten waardoor het lekker speels wordt. - Oh en het potje linksboven is niet leeg, maar bevat nog te groeien zaden.iRobot
Van dit toestel komt nog een uitgebreider review, zoals beloofd, maar ik onthul alvast een tipje van de sluier om jullie extra warm te maken. Gezien we twee dieren hebben, die tijdens de lenteperiode nog meer haar verliezen dan anders, is het nodig om dagelijks te stofzuigen. Zelf vind ik stofzuigen geen vervelend klusje, tenzij je geen resultaat ziet omdat er evenveel haren liggen nadien als ervoor. Deze iRobot zorgt ervoor dat ik de handen vrij heb (even het stof afdoen, de keuken schoonmaken, enz.) terwijl er gestofzuigd wordt. Dit toestel is ook mijn meest geliefde investering van het jaar waarvan ik zeker weten ontroostbaar zijn als het ooit stuk gaat.
Kippen
We zijn gezegend (of misschien ook niet) met een immens grote tuin in de boerenbuiten. Bij de aankoop van het huis was al een kippenhok aanwezig, dus moesten wij er enkel nog kippen in zetten. Onze jonge kippen deden er ongeveer een tweetal maanden over (en na toevoeging van wat legmeel in hun korrels) voor we de eerste eitjes kregen. Intussen krijgen we drie eieren per dag en niet enkel wij, maar ook anderen krijgen gezonde eitjes te eten. Naast het leggen van eieren zorgen ze er ook voor dat etensresten volledig verdwijnen en ook bij  het verwijderen van onkruid hebben ze hun dienst al bewezen.

Tip - Onze kippen zijn echte knuffeldiertjes. Door hen altijd rustig te benaderen en even aan te raken tijdens het voederen, kunnen we ze nu makkelijk oppakken als we dat willen. Ik ben alvast van plan om elke paasperiode (thema boerderij misschien?) een kip mee te doen naar de klas gezien ze het menselijk contact gewoon zijn.
De'Longhi koffiezetapparaat (met koffiebonen)
Een investering die vooral voor grote koffieliefhebbers van toepassing is - zoals wij. Ik kan nog steeds genieten van een gewoon koffietje, maar geef toe; wie verse koffiebonen gewend is kan er moeilijk vanaf stappen. Het is ook niet zo dat we dagelijks bakken drinken, maar af en toe eentje met heel veel smaak. Een dure koffiemachine, maar een echte investering waar we al heel veel plezier van hebben gehad. Naast het zetten van koffie produceert deze ook warm water (voor thee) en kan je melk opstomen.Over welke investering in huis ben jij te spreken?