Mochten jullie thuis ook een baby hebben die prikkelbaar is, moeilijk kan indommelen en wakker blijft van het minste geluidje: blijf zeker verder lezen. Al ver voor de geboorte hadden we thuis een Puckababy klaarliggen. Mede omdat ikzelf als baby een zeer alert wezentje (lees: onrustig, prikkelbare huilbaby) was, waren we al goed voorbereid op alles wat mogelijk kon komen. Daarom net dat het inbakeren voor ons een grote hulp was.Puckababy is een inbakerslaapzakje die voor verschillende leeftijden kan gebruikt worden, maar wat is het precies? Inbakeren betekent dat je een kindje in doeken wikkelt zodat het beter kan slapen. Dat strakke, veilige gevoel geeft een beetje hetzelfde gevoel weer dat ze in de baarmoeder kregen en door dit te doen houden ze zichzelf in slaap door minder te bewegen met armen en benen.  Bij ons begon het inbakeren al vlak na de geboorte door de verpleegkundigen, dus hielden we deze methode aan toen we Anne-Marie mee naar huis ons namen. Ook bij het slapen hield ze ervan, maar door het hevige schoppen en bewegen, schopte ze onze creatie los. Het leek ons veel makkelijker om het bijzondere Puckababy slaapzakje te gebruiken en de nachtelijke miserie van het te stevig inbakeren met een doek makkelijker te maken. Na een drietal dagen was de bestelling al binnen.


De bestelling werd geleverd in een stevige kartonnen doos die werd verpakt in een stevige zak met het logo van Puckababy. We gebruiken de doos momenteel om dingen in te bewaren, dus stiekem vond ik de mooie doos een ecologische zet gezien hij opnieuw te gebruiken is. Zelf begonnen we bij de Original piep, wat ideaal is voor baby's van 0 tot 3 maanden (ongeveer van 44 tot 62 cm en 2,5 tot 5,5 kg). In totaal zijn er 6 verschillende designs om uit te kiezen, we begonnen met de grey dotty (en enige tijd later kregen we het candy design erbij waarmee we mega blij waren als tweede exemplaar, want hierdoor had ik iets meer tijd om alles te wassen. Anders was het dezelfde dag de was binnen en ervoor zorgen dat het tegen die avond weer gebruiksklaar was.

Anne-Marie is van sinds het prille begin een alerte baby. Elk lichtje, elk geluidje... blijft niet onopgemerkt waardoor ze liever wakker blijft, dan te gaan slapen. Soms lukt het haar om tussen het volk op klaarlichte dag een dutje te doen op mama's arm, maar in haar park of wipper is dat al een stuk moeilijker. Daarom besloten we haar gewoon op bed te leggen met haar slaapzakje aan. Geen extra prikkels, maar wel rust en geborgenheid. Ook kan ze zichzelf niet meer wakker slaan (Moro-reflex); een langere en betere nachtrust heeft waardoor ze blij wakker wordt en -geloof het niet- minder luid weent. Ik durf zelf te zeggen dat ze geduldiger is tijdens het verversen van de luier en het klaarmaken van het flesje. Dit ook deels omdat we altijd dezelfde volgorde en handelingen doen na het slaapje.


Misschien nog een gek iets dat ik ervaarde als mama, maar ik voelde mij op mijn gemak toen Anne-Marie deze slaapzak droeg. Haar hoofde zit veilig, de ritssluiting zit mooi weggewerkt en ze zit goed geborgen. Gezien ze zo beweeglijk is gaat haar hoofd tijdens het slapen alle kanten op, dus biedt een slaapzak net iets meer veiligheid dan een dekentje (waar ze onder zou kunnen vastzitten). Onderaan de slaapzak zit een lintje verwerkt die de Puckababy kleiner maakt door hem op te rollen.


Momenteel gebruiken we al woordenschat als: "Pak jij even het Puckkatje van de kleine?", wat vooral wil zeggen dat we heel erg blij zijn met deze bijzondere slaapzak. Anne-Marie is een beweeglijke baby die zichzelf wakker slaat, schrikt... en deze methode zorgt ervoor dat ze een pak rustiger is. We hadden het geluk om nog een tweede exemplaar erbij te krijgen zodat we snel konden afwisselen als er eentje in de was zat. Een fijne aanwinst die ik aan alle kersverse ouders met slapeloze baby's aanraad.

Original piep - € 39,95-